Hogere straffen voor strandrellen

Het strandfeest in Hoek van Holland in augustus 2009 liep volledig uit de hand»
Het strandfeest in Hoek van Holland in augustus 2009 liep volledig uit de hand ANP

Een aantal verdachten van de strandrellen in Hoek van Holland heeft in hoger beroep een zwaardere straf gekregen. Zes hebben van het gerechtshof in Den Haag een gevangenisstraf gekregen. Een zevende deelnemer aan de strandrellen krijgt een taakstraf, een achtste is vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

De rechtbank had drie deelnemers veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden en de anderen werkstraffen gegeven. Maar het hof vond dat bij een aantal zaken niet genoeg. Vier deelnemers aan de strandrellen moeten daarom vier maanden de cel in, twee anderen kregen drie maanden. Ook moeten ze schadevergoeding betalen aan de agenten.

Vooral het geweld tegen politieagenten laat het hof zwaar wegen. De groep waarvan de veroordeelden deel uitmaakten heeft de agenten opgedreven en bekogeld. Volgens het hof vreesden de agenten voor hun leven, en zijn daarom gevangenisstraffen gepast.

Sunset Grooves

Het strandfeest Sunset Grooves in Hoek van Holland in augustus 2009 liep volledig uit de hand. Er kwamen veel meer mensen op af dan de politie had verwacht. Agenten losten schoten toen ze werden ingesloten door relschoppers. Daarbij kwam een feestganger om het leven.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » De storm op Ameland Video De storm op het strand van Ameland. Video: Quirien van Os.21 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Chinezen praten over aanpassing wetgeving Video De Communistische Partij van China lijkt te luisteren naar de kritiek van de man in de straat op de...21 okt 2014, 272 keer afgespeeld
  • » Verlamde man kan weer lopen Video Een man die vanaf zijn middel verlamd was, kan weer lopen nadat hij een revolutionaire medische...21 okt 2014, 1380 keer afgespeeld

Meer video en audio