1 op de 8 heeft burn-outklachten

Burn-out»
Burn-out  

Ruim 1 op de 8 werknemers had vorig jaar burn-outklachten. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek en TNO ging het vooral om werknemers met een baan met een hoge werkdruk en om mensen die weinig sociale steun van collega's en leidinggevenden krijgen.

Van de 7 miljoen werknemers ervoeren ruim 900.000 mensen burn-outklachten. Volgens het CBS moet daarbij gedacht worden aan gevoelens van langdurige vermoeidheid en emotionele uitputting. De cijfers zijn gebaseerd op een enquête.

Van werknemers die niet worden gesteund door collega's of leidinggevenden, gaf 37 procent aan burn-outklachten te hebben. Onder werknemers die wel waardering kregen voor hun harde of ingewikkelde werk lag dat percentage op 11 procent.

Alleenstaanden

Alleenstaanden hebben relatief het vaakst klachten. Werknemers met een partner en kinderen zijn minder vaak uitgeput door hun werk. Dat komt vooral doordat zij thuis door kinderen of door hun partner worden gesteund en worden opgevrolijkt, zegt een woordvoerder van het CBS.

Het percentage werknemers met burn-outklachten is hoger dan voor de crisis, maar is sinds het begin van de crisis in 2008 vrijwel gelijk gebleven. Het CBS zegt daarover: "Mensen werken hard om door de crisis heen te komen, maar dat houden ze niet jaar na jaar vol."

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » "Onderzoek crashsite wordt lastig" Audio Premier Mark Rutte kondigde vanmiddag aan dat Nederland de leiding krijgt over het onderzoek naar...22 jul 2014, 43 keer afgespeeld
  • » Poetin veroordeelt sancties Video President Poetin veroordeelt de sancties tegen zijn land. De Russische president deed een oproep...22 jul 2014, 2642 keer afgespeeld
  • » Lichamen slachtoffers naar kazerne Hilversum Video De lichamen van de slachtoffers worden vanaf morgen via Eindhoven Airport, naar Hilversum gebracht.22 jul 2014, 2379 keer afgespeeld

Meer video en audio