Plasterk eist openheid beleggingen

Ronald Plasterk»
Ronald Plasterk NOS

Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken wil openheid van gemeenten en provincies over risicovolle beleggingen. Hij wil zeker weten dat lagere overheden niet speculeren met derivaten. "We willen checken of het volgens de regels gebeurt," aldus Plasterk.

Derivaten zijn risicovolle beleggingen. Het kabinet wil lagere overheden niet verbieden om ze te kopen. "Het is alleen niet de bedoeling dat er gespeculeerd wordt," aldus de PvdA-minister. Hij heeft overigens geen aanwijzingen dat het gebeurt.

Vestia

Als er gespeculeerd wordt met derivaten kunnen er miljoenen euro's aan publiek geld verloren gaan, zoals gebeurde bij woningcorporatie Vestia.

Het CDA is ontevreden over de aanpak van Plasterk en wil op korte termijn een compleet overzicht van de derivaten van alle publieke en semi-publieke instellingen, zoals pensioenfondsen, zorg- en onderwijsinstellingen.

Deel deze pagina

Audio

  • Plasterk wil einde risocovol beleggen gemeente en provincies Risicovol beleggen en speculeren. Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken wil zeker weten dat gemeenten en provincies dat niet... doen.

Video en Audio

Meer video en audio