Publiek kan bij moordplek ML King

Op de plek waar dominee King werd vermoord, hangt een krans»
Op de plek waar dominee King werd vermoord, hangt een krans garyjbath - Flickr / Creative Commons 2.0 by-nc-sa

Het balkon in Memphis waar Martin Luther King ruim 44 jaar geleden werd vermoord, is voor het eerst toegankelijk voor het publiek.

Voorheen mochten alleen hoogwaardigheidsbekleders op het balkon komen. Het museum dat rond de moordplek is gebouwd, wordt gerenoveerd en daarom is besloten de plek open te stellen.

Geweldloos protest

Dominee Martin Luther King was vanaf de jaren 50 de bekendste leider van de burgerrechtenbeweging voor zwarte Amerikanen. Hij kreeg in 1964 de Nobelprijs voor de Vrede vanwege zijn geweldloze strijd tegen de onderdrukking van Afro-Amerikanen, voornamelijk in de zuidelijke staten.

Op 4 april 1968 werd hij door een scherpschutter doodgeschoten op het balkon van zijn motelkamer in Memphis. Hij was 39 jaar.

Belangstellenden kunnen tot begin 2014 het balkon bezoeken, daarna is de verbouwing van het museum voorbij en wordt het balkon weer afgesloten.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Tunesië stemt na de lente Video Morgen zijn er verkiezingen in het land waar de Arabische Lente begon, Tunesië. Het enige land ook...25 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » President Hollande opent Picasso-museum Video Na een grondige renovatie die 5 jaar duurde, is het Picasso-museum in Parijs weer open. President...25 okt 2014, 262 keer afgespeeld
  • » Bijlzwaaier New York was radicale moslim Video De man die donderdag agenten in New York met een bijl aanviel, was een geradicaliseerde moslim. De...25 okt 2014, 5055 keer afgespeeld

Meer video en audio