VN-chef naar Israël en Westoever

VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon»
VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon AFP

VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon gaat naar Israël om te spreken met premier Netanyahu en naar de Westelijke Jordaanoever voor overleg met de Palestijnse president Abbas.

Een woordvoerder van de VN heeft dat gezegd in Caïro. Ban is momenteel in de Egyptische hoofdstad, waar Israël en de Hamas-beweging onderhandelen over de voorwaarden voor een wapenstilstand.

Hij spreekt er onder meer met de Egyptische minister van Buitenlandse Zaken Mohamed Kamal Amr en de secretaris-generaal van de Arabische Liga, Nabil Elaraby.

Deel deze pagina

Video

  • video Druk diplomatiek overleg rond Gaza-conflict Druk diplomatiek overleg op allerlei niveaus om een bestand tussen Israël en Hamas tot stand te brengen.... Vanuit Cambodja, waar hij de Azië-top bijwoont, belde president Obama met de Israëlische premier Netanyahu en de Egyptische president Morsi om wegen te zoeken om een einde te maken aan het geweld in Gaza.
  • video Hague: Hamas en Israël dragen elk hun verantwoordelijkheden Volgens de Britse minister van Buitenlandse Zaken Hague zijn Israël en Hamas er beiden bij gebaat dat het... geweld zo snel mogelijk stopt.

Video en Audio

  • » "Ze zouden morgen kunnen beginnen" Video De marechaussees willen morgen naar het rampgebied. Dat is niet ver van de stad Donetsk, midden in...25 jul 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Hercules met marechaussees stijgt op Video De marechaussees die in Oekraïne gaan helpen bij het zoeken naar slachtoffers, zijn vertrokken...25 jul 2014, 0 keer afgespeeld
  • » "Het is een oorlogsgebied" Video De marechaussees die in Oekraïne gaan helpen bij het zoeken naar slachtoffers, zijn vertrokken...25 jul 2014, 0 keer afgespeeld

Meer video en audio