A'dam vreest rellen Ajax - Borussia

De gemeente Amsterdam neemt extra veiligheidsmaatregelen vanwege de kans op rellen rond de wedstrijd Ajax-Borussia Dortmund. Er zijn aanwijzingen dat er woensdag een grote groep Duitse supporters zonder kaartje naar Amsterdam komt, onder wie 150 leden van de harde kern.

Volgens de Duitse autoriteiten zijn er ruim 2500 kaarten verkocht aan supporters van Borussia Dortmund. Daarnaast zouden 1000 tot 2000 fans zonder kaartje naar Amsterdam afreizen.

Wapens

Burgemeester Van der Laan heeft de binnenstad, de route naar de ArenA en het gebied rond het stadion uitgeroepen tot veiligheidsrisicogebied. Daarin kan de politie iedereen controleren op wapens.

Verder is er bij de ArenA voor het eerst een fanzone ingericht voor Duitse supporters. De gemeente hoopt op dat deze 'Fanplatz' veel mensen trekt die anders naar de binnenstad van Amsterdam gaan.

In september voorkwam de Duitse politie rellen tijdens de uitwedstrijd van Ajax tegen Borussia. Rond die wedstrijd werden ruim duizend Duitse agenten ingezet.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » De storm op Ameland Video De storm op het strand van Ameland. Video: Quirien van Os.21 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Chinezen praten over aanpassing wetgeving Video De Communistische Partij van China lijkt te luisteren naar de kritiek van de man in de straat op de...21 okt 2014, 272 keer afgespeeld
  • » Verlamde man kan weer lopen Video Een man die vanaf zijn middel verlamd was, kan weer lopen nadat hij een revolutionaire medische...21 okt 2014, 1380 keer afgespeeld

Meer video en audio