A'dam vreest rellen Ajax - Borussia

De gemeente Amsterdam neemt extra veiligheidsmaatregelen vanwege de kans op rellen rond de wedstrijd Ajax-Borussia Dortmund. Er zijn aanwijzingen dat er woensdag een grote groep Duitse supporters zonder kaartje naar Amsterdam komt, onder wie 150 leden van de harde kern.

Volgens de Duitse autoriteiten zijn er ruim 2500 kaarten verkocht aan supporters van Borussia Dortmund. Daarnaast zouden 1000 tot 2000 fans zonder kaartje naar Amsterdam afreizen.

Wapens

Burgemeester Van der Laan heeft de binnenstad, de route naar de ArenA en het gebied rond het stadion uitgeroepen tot veiligheidsrisicogebied. Daarin kan de politie iedereen controleren op wapens.

Verder is er bij de ArenA voor het eerst een fanzone ingericht voor Duitse supporters. De gemeente hoopt op dat deze 'Fanplatz' veel mensen trekt die anders naar de binnenstad van Amsterdam gaan.

In september voorkwam de Duitse politie rellen tijdens de uitwedstrijd van Ajax tegen Borussia. Rond die wedstrijd werden ruim duizend Duitse agenten ingezet.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » NASA huurt Boeing en SpaceX in Video Boeing en SpaceX gaan 'space taxi's' bouwen voor NASA. Dat heeft de ruimtevaartorganisatie...17 sep 2014, 1351 keer afgespeeld
  • » VS stuurt 3000 militairen naar Liberia Video De Verenigde Staten nemen het voortouw in de strijd tegen het ebola-virus in West-Afrika. President...16 sep 2014, 1556 keer afgespeeld
  • » Oekraïne en EU tekenen verdrag Video Rusland ziet het tandenknarsend aan. Maar toch heeft Oekraïne alsnog z'n zin gekregen: het heeft...16 sep 2014, 775 keer afgespeeld

Meer video en audio