A'dam vreest rellen Ajax - Borussia

De gemeente Amsterdam neemt extra veiligheidsmaatregelen vanwege de kans op rellen rond de wedstrijd Ajax-Borussia Dortmund. Er zijn aanwijzingen dat er woensdag een grote groep Duitse supporters zonder kaartje naar Amsterdam komt, onder wie 150 leden van de harde kern.

Volgens de Duitse autoriteiten zijn er ruim 2500 kaarten verkocht aan supporters van Borussia Dortmund. Daarnaast zouden 1000 tot 2000 fans zonder kaartje naar Amsterdam afreizen.

Wapens

Burgemeester Van der Laan heeft de binnenstad, de route naar de ArenA en het gebied rond het stadion uitgeroepen tot veiligheidsrisicogebied. Daarin kan de politie iedereen controleren op wapens.

Verder is er bij de ArenA voor het eerst een fanzone ingericht voor Duitse supporters. De gemeente hoopt op dat deze 'Fanplatz' veel mensen trekt die anders naar de binnenstad van Amsterdam gaan.

In september voorkwam de Duitse politie rellen tijdens de uitwedstrijd van Ajax tegen Borussia. Rond die wedstrijd werden ruim duizend Duitse agenten ingezet.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4008 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5124 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4143 keer afgespeeld

Meer video en audio