Bewoners bijeen over zaak-Vaatstra

Verse bloemen bij het graf van Marianne Vaatstra»
Verse bloemen bij het graf van Marianne Vaatstra ANP

Morgenavond zijn in Zwaagwesteinde en Oudwoude bewonersbijeenkomsten over de aanhouding in de zaak-Marianne Vaatstra. Op de bijeenkomsten beantwoorden het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeenten Dantumadeel en Kollumerland vragen van de bewoners.

De gemeenten willen de mensen ook de gelegenheid bieden om met elkaar te praten over de arrestatie. De pers is niet welkom.

Dna-match

Marianne Vaatstra uit het Friese dorp Zwaagwesteinde werd in 1999 verkracht en vermoord in Veenklooster, een paar kilometer verderop.

Gisteravond, ruim dertien jaar later, werd na een dna-match een man uit Oudwoude opgepakt voor de moord.

Deel deze pagina

Video

  • video De vlag ging uit in Zwaagwesteinde In Zwaagwesteinde is vandaag opgelucht gereageerd op de arrestatie van een verdachte in de zaak-Vaatstra.
  • video Hele dag onderzoek bij huis Vaatstra-verdachte De politie doet al de hele dag onderzoek bij het huis van de man die is opgepakt in verband met de moord op... Marianne Vaatstra. Gisteravond werd de man van 45 uit Oudwoude aangehouden, vanwege een match in het dna-verwantschapsonderzoek.
  • video De zaak-Vaatstra: een overzicht Marianne Vaatstra werd in 1999 vermoord. De zoektocht naar de dader duurde ruim 13 jaar.

Audio

  • 'Ingehouden spanning voor persconferentie' Vanavond geeft de politie Friesland en het Openbaar Ministerie een persconferentie over de zaak-Vaatstra. Vanochtend werd bekend... dat er een verdachte is aangehouden die naar voren kwam uit het grootschalige dna-onderzoek. Verslaggever Roel Pauw is in Zwaagwesteinde, waar Marianne Vaatstra vandaan kwam.
  • 'Opluchting dat verdachte niet uit Zwaagwesteinde komt' De aanhouding van de verdachte van de moord op Marianne Vaatstra heeft grote impact op de bewoners. Daarom komen er twee... informatiebijeenkomsten. Eén voor de bewoners uit Zwaagwesteinde, waar Marianne Vaatstra vandaan kwam en één voor de bewoners uit Oudwoude, waar de verdachte van de moord woont. U hoort verslaggever Mattijs van der Wiel.

Video en Audio

  • » Amsterdam bezoekt China Video Vandaag wordt in Peking de ''China Holland Business Summit'' gehouden. Chinese en Amsterdamse...30 okt 2014, 24 keer afgespeeld
  • » Spanning Jeruzalem loopt op Video De Israëlische anti-terreureenheid heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag...30 okt 2014, 606 keer afgespeeld
  • » Cel voor doodmartelen in Zuid-Korea Video In Zuid-Korea zijn vier militairen veroordeeld tot gevangenisstraffen van 25 tot 45 jaar voor het...30 okt 2014, 1113 keer afgespeeld

Meer video en audio