Afpersers Berlusconi gearresteerd

 »
  AFP

De Italiaanse politie heeft zes mannen gearresteerd die oud-premier Berlusconi wilden afpersen. Drie van de mannen hadden een adviseur van Berlusconi urenlang gegijzeld.

De drie drongen vorige maand het huis van de adviseur binnen en eisten dat hij zijn baas zou bellen. Toen hij dat na een gijzeling van 11 uur deed, liet de groep hem gaan.

De afpersers zeiden dat ze documenten in handen hebben die Berlusconi kon gebruiken tijdens een proces tegen hem. Ze eisten 35 miljoen euro voor de stukken.

Vervolgd

Berlusconi is al een paar keer vervolgd voor fraude en werd in oktober veroordeeld tot vier jaar cel. Ook loopt er nog een proces tegen hem over seks met een minderjarige.

De advocaat van Berlusconi zegt dat hij met de afpersers heeft gesproken, maar dat er geen geld is betaald.

Deel deze pagina

Video

Politie Italië arresteert afpersers Berlusconi

In Italië hebben zes mannen geprobeerd oud-premier Berlusconi af te persen. Ze eisten geld in ruil voor bepaalde informatie die... Berlusconi zou helpen in een corruptie-proces.

Video en Audio

  • » "Onderzoek crashsite wordt lastig" Audio Premier Mark Rutte kondigde vanmiddag aan dat Nederland de leiding krijgt over het onderzoek naar...22 jul 2014, 43 keer afgespeeld
  • » Poetin veroordeelt sancties Video President Poetin veroordeelt de sancties tegen zijn land. De Russische president deed een oproep...22 jul 2014, 2642 keer afgespeeld
  • » Lichamen slachtoffers naar kazerne Hilversum Video De lichamen van de slachtoffers worden vanaf morgen via Eindhoven Airport, naar Hilversum gebracht.22 jul 2014, 2379 keer afgespeeld

Meer video en audio