KPN-beleggers bezorgd om veiling

De beursvloer in Amsterdam»
De beursvloer in Amsterdam ANP

De voortdurende telecomveiling leidt tot onrust onder KPN-beleggers. Die maken zich zorgen, omdat KPN mogelijk te veel moet betalen om mobiele telefonie te kunnen blijven aanbieden. Ook de komst van een nieuwe concurrent zien de beleggers als slecht nieuws.

De koers van het aandeel KPN stond halverwege de middag net onder de 4 euro, het laagste punt in ruim tien jaar. Sinds de start van de telecomveiling eind oktober is het aandeel 22,5 procent in waarde gedaald.

Duurt lang

De veiling duurt al bijna drie weken. "Hoe langer het duurt, hoe groter de vrees van beleggers dat het om grote bedragen zal gaan", zegt analist Stefaan Genoe.

Vorige week bracht een vergelijkbare veiling in Ierland 855 miljoen euro op. Analistenbureau Telecompaper berekende dat op basis van die uitkomst de Nederlandse veiling zo'n 3 miljard euro moet opleveren.

Meebieden

KPN moet net als andere telecombedrijven in de veiling meebieden om mobiele telefonie te kunnen blijven aanbieden. Er is daarnaast frequentieruimte vrijgemaakt voor een nieuwkomer op de markt.

Volgens analist Genoe vrezen beleggers dat KPN mede daardoor vanaf volgend jaar geen dividend meer uitkeert.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Spanning in Hongkong neemt toe Video Hongkong gaat een spannende nacht tegemoet. De demonstranten, die echt vrije verkiezingen willen,...30 sep 2014, 2105 keer afgespeeld
  • » "De Mol betaalde nooit aan afpersers" Video De familie De Mol, bekend van tv-successen in binnen- en buitenland, wordt afgeperst en bedreigd....30 sep 2014, 5722 keer afgespeeld
  • » Passage-proces: waar gaat het over? Video Het Passage-proces is de grote rechtszaak in Amsterdam tegen criminelen, die betrokken zouden zijn...30 sep 2014, 471 keer afgespeeld

Meer video en audio