Cel en tbs voor verkrachter Arnhem

Het Sonsbeekpark in Arnhem»
Het Sonsbeekpark in Arnhem marcoderksen / Flickr / CC / by-nc

De rechtbank in Arnhem heeft een man van 43 veroordeeld tot zes jaar cel en tbs met dwangverpleging voor twee brute verkrachtingen. Dat is een jaar minder dan de eis, omdat de man volgens de rechtbank verminderd toerekeningsvatbaar en verslaafd was.

De man, Ismail Z., verkrachtte en mishandelde in april een 24-jarige vrouw in een steegje bij haar huis in Arnhem. Daarna blinddoekte hij haar en sleepte hij haar mee naar het Sonsbeekpark. Daar werd ze opnieuw verkracht.

Dna

Diezelfde maand trok hij een meisje van 16 van haar fiets in De Steeg, een dorp in de buurt van Arnhem. Hij bedreigde haar met een mes en verkrachtte haar.

Ismail Z. werd opgepakt toen dna dat op het lichaam van de Arnhemse vrouw werd gevonden, overeenkwam met dat van hem.

Stoornis

De rechtbank heeft bepaald dat Z. zijn slachtoffers een schadevergoedingen moet betalen. Hij moet de vrouw uit Arnhem 33.000 euro betalen en het meisje uit De Steeg bijna 9.000 euro.

Uit het psychologisch rapport blijkt dat de dader een persoonlijkheidsstoornis heeft met antisociale en paranoïde kenmerken. Hij dronk alcohol om zijn problemen te verdringen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Motorbendeleden vaak veelpleger Video Leden van beruchte motorclubs zijn vaak veelplegers. Dat blijkt uit een rapport van de Nationale...23 apr 2014, 9107 keer afgespeeld
  • » "Justitie maakt mensen bang voor motorclubs" Audio Meer dan 80 procent van de leden van motorclubs als Hells Angels, Satudarah en No Surrender, heeft...23 apr 2014, 318 keer afgespeeld
  • » Frankrijk gaat flink bezuinigen Video Al heel lang krijgt Frankrijk het verwijt dat het maar niet opschiet met het doorvoeren van...23 apr 2014, 996 keer afgespeeld

Meer video en audio