Hamas: grondoorlog grote fout

Hamas-leider Meshaal»
Hamas-leider Meshaal AFP

Hamas is niet uit op een escalatie van het conflict met Israël, maar vreest een grondoorlog niet. Dat zei Hamas-leider Meshaal op een persconferentie in Egypte.

We zijn moedig maar ook wijs, dus we zitten niet te wachten op een grondoorlog, zei Meshaal. "Maar we zijn er niet bang voor", voegde hij eraan toe.

Als de Israëlische regering besluit tot een grondoffensief, zal ze volgens de Hamas-leider snel merken dat ze "een dodelijke fout" heeft gemaakt.

Blokkade

Hamas stelt als voorwaarden voor een staakt-het-vuren dat Israël, "de zionistische vijand", stopt met het liquideren van Hamas-leden. Verder moet de blokkade van de Gazastrook worden opgeheven.

Meshaal zei ook dat Hamas geen verzoek heeft gedaan tot een staakt-het-vuren. De Israëlische premier Netanyahu heeft andere landen benaderd met het verzoek zich in te zetten voor een wapenstilstand, zei Meshaal.

Nog tijdens de persconferentie ontkende Israël dat Netanyahu om een wapenstilstand heeft gevraagd.

Deel deze pagina

Video

'Wapenstilstand alleen mogelijk als zij tegemoet komen aan onze eisen'

De leider van Hamas, Khaled Meshaal zal niet toegeven aan de eisen van Israël. Dat zei hij tijdens een persconferentie in de... Egyptische hoofdstad Caïro. Daar onderhandelt Hamas met Israël over een staakt-het-vuren.

Audio

  • 'Ambulances rijden af en aan in Gaza-Stad' Vandaag werd opnieuw het mediagebouw in Gaza-Stad gebombardeerd. Daarbij viel zeker één dode en meerdere gewonden. Verslaggever... Joris van de Kerkhof bezocht het ziekenhuis.

Video en Audio

Meer video en audio