Erdogan: Israël is terreurstaat

De Turkse premier Erdogan»
De Turkse premier Erdogan EPA

De Turkse premier Erdogan heeft zich zeer kritisch uitgelaten over de Israëlische aanvallen op de Gazastrook. Israël maakt zich schuldig aan terreurdaden, zei hij in Istanbul.

Volgens Erdogan is er een massamoord onder moslims gaande. "Om die reden zeg ik dat Israël een terreurstaat is. De aanvallen zijn terreurdaden."

Gevangenis

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Davutoglu noemde de Israëlische aanvallen vorige week al misdaden tegen de menselijkheid. Volgens hem maakt Israël van de Gazastrook een gevangenis.

Davutoglu brengt morgen samen met zijn Egyptische en Libanese ambtsgenoot een bezoek aan de Gazastrook. De delegatie wordt aangevoerd door secretaris-generaal el-Arabi van de Arabische Liga.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » De storm op Ameland Video De storm op het strand van Ameland. Video: Quirien van Os.21 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Chinezen praten over aanpassing wetgeving Video De Communistische Partij van China lijkt te luisteren naar de kritiek van de man in de straat op de...21 okt 2014, 272 keer afgespeeld
  • » Verlamde man kan weer lopen Video Een man die vanaf zijn middel verlamd was, kan weer lopen nadat hij een revolutionaire medische...21 okt 2014, 1380 keer afgespeeld

Meer video en audio