Weer tientallen beschietingen Gaza

Palestijnen bij een verwoest gebouw in Gaza»
Palestijnen bij een verwoest gebouw in Gaza AFP

Het Israëlische leger heeft ook vandaag weer tientallen doelen bestookt in de Gazastrook. Er werd onder meer een politiebureau van Hamas verwoest. Veertien Palestijnen zouden zijn omgekomen.

Hamas vuurde afgelopen nacht één raket af op Israël, maar in de loop van de ochtend werden de raketbeschietingen opgevoerd. Het Israëlische leger zegt dat een Palestijnse raket een school in de zuidelijke stad Asjkelon raakte. Er waren geen leerlingen; de school was uit voorzorg dicht.

Het dodental in de Gazastrook staat volgens Israël op 95. Tweederde van de slachtoffers zijn volgens Israël militanten. Hamas zegt dat Israël vooral burgerslachtoffers maakt. Gisteren was de bloedigste dag tot nu toe, met zeker 27 doden.

Huis van de buren

Bij een van de aanvallen in Gaza kwamen negen mensen van dezelfde familie om het leven. Doelwit zou het huis van een Hamas-kopstuk zijn geweest. Israëlische legerfunctionarissen zeiden tegen de krant Haaretz dat door een technische fout het huis van de buren was geraakt.

Mensenrechtenorganisaties zeggen dat steeds meer Palestijnse families door de aanhoudende bombardementen opgesloten zitten in hun huis, zonder water en eten. Ook in ziekenhuizen in de Gazastrook verslechtert de situatie vanwege een gebrek aan medische middelen, zeggen artsen.

Deel deze pagina

Video

Ban Ki-moon bij onderhandelingen wapenstilstand

VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon heeft opgeroepen tot een onmiddellijk staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas. Ook kondigde hij... aan naar Egypte te reizen. Hij schuift daar aan bij onderhandelingen voor een wapenstilstand.

Audio

  • Doden in Gazastrook bij Israëlische bombardementen Zeker 26 Palestijnen in de Gazastrook zijn vandaag om het leven gekomen bij Israëlische bombardementen. Ook de beschietingen van... Hamas op Israël gaan onophoudelijk door, al treffen de meeste raketten geen doel. Ondertussen zijn er op diplomatiek niveau veel inspanningen om Israël en Hamas tot een staakt-het-vuren te bewegen. Lex Runderkamp is in Tel Aviv.

Video en Audio

Meer video en audio