Onderzoek huis verdachte Vaatstra

De woning van de verdachte in Oudwoude wordt nader onderzocht»
De woning van de verdachte in Oudwoude wordt nader onderzocht Ilan Sluis/NOS

De politie doet onderzoek bij het huis van de man die is opgepakt in verband met de moord op Marianne Vaatstra. Gisteravond werd de man van 45 uit Oudwoude aangehouden, vanwege een match in het dna-verwantschapsonderzoek.

De politie heeft de omgeving afgezet. Waarnaar precies wordt gezocht, is niet bekendgemaakt. Er zijn zo'n tien tot twintig agenten bij het huis.

Volgens Mariannes vader Bauke Vaatstra heeft de verdachte in september zelf dna afgestaan. Vaatstra kent de 45-jarige man niet persoonlijk, maar zijn kinderen gingen met de kinderen van de verdachte naar school.

Advocaten

Vanochtend heeft de verdachte het kantoor van de Friese advocaten Wim en Hans Anker benaderd om hem bij te staan. Het kantoor heeft het verzoek geweigerd, omdat het advocatenduo eerder de ouders van Marianne Vaatstra heeft bijgestaan.

"Ons kantoor heeft destijds met name bemiddeld in de contacten met politie en Openbaar Ministerie. Om die reden achten wij ons thans niet vrij om bijstand te verlenen aan de aangehouden verdachte", zegt advocatenkantoor Anker & Anker in een verklaring.

Deel deze pagina

Foto

De weg naar de boerderij van de verdachte is afgezetDe weg naar de boerderij van de verdachte is afgezet

De weg naar de boerderij van de verdachte is afgezet

Ilan Sluis/NOS

Audio

  • Onderzoek bij huis verdachte Vaatstra-moord De politie doet onderzoek bij het huis van de verdachte in de zaak Vaatstra. Gisteravond werd de man van 45 uit Oudwoude... aangehouden, vanwege een match in het dna-verwantschapsonderzoek. Marianne Vaatstra werd in 1999 verkracht en vermoord. Verslaggever Martijn Bink was vanochtend in Zwaagwesteinde, de woonplaats van Marianne en haar familie.

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 193 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 47 keer afgespeeld
  • » "Alles weer bij het oude in Syrië" Video De opmars van IS en de strijd rond Kobani overheersen nu al maanden het nieuws over Syrië. Het...22 okt 2014, 9491 keer afgespeeld

Meer video en audio