Onderzoek huis verdachte Vaatstra

De woning van de verdachte in Oudwoude wordt nader onderzocht»
De woning van de verdachte in Oudwoude wordt nader onderzocht Ilan Sluis/NOS

De politie doet onderzoek bij het huis van de man die is opgepakt in verband met de moord op Marianne Vaatstra. Gisteravond werd de man van 45 uit Oudwoude aangehouden, vanwege een match in het dna-verwantschapsonderzoek.

De politie heeft de omgeving afgezet. Waarnaar precies wordt gezocht, is niet bekendgemaakt. Er zijn zo'n tien tot twintig agenten bij het huis.

Volgens Mariannes vader Bauke Vaatstra heeft de verdachte in september zelf dna afgestaan. Vaatstra kent de 45-jarige man niet persoonlijk, maar zijn kinderen gingen met de kinderen van de verdachte naar school.

Advocaten

Vanochtend heeft de verdachte het kantoor van de Friese advocaten Wim en Hans Anker benaderd om hem bij te staan. Het kantoor heeft het verzoek geweigerd, omdat het advocatenduo eerder de ouders van Marianne Vaatstra heeft bijgestaan.

"Ons kantoor heeft destijds met name bemiddeld in de contacten met politie en Openbaar Ministerie. Om die reden achten wij ons thans niet vrij om bijstand te verlenen aan de aangehouden verdachte", zegt advocatenkantoor Anker & Anker in een verklaring.

Deel deze pagina

Foto

De weg naar de boerderij van de verdachte is afgezetDe weg naar de boerderij van de verdachte is afgezet

De weg naar de boerderij van de verdachte is afgezet

Ilan Sluis/NOS

Audio

  • Onderzoek bij huis verdachte Vaatstra-moord De politie doet onderzoek bij het huis van de verdachte in de zaak Vaatstra. Gisteravond werd de man van 45 uit Oudwoude... aangehouden, vanwege een match in het dna-verwantschapsonderzoek. Marianne Vaatstra werd in 1999 verkracht en vermoord. Verslaggever Martijn Bink was vanochtend in Zwaagwesteinde, de woonplaats van Marianne en haar familie.

Video en Audio

  • » Burkina Faso weer onrustig Video Nieuwe demonstraties in Burkina Faso. Vandaag eisen demonstranten in de hoofdstad Ouagadougou...31 okt 2014, 57 keer afgespeeld
  • » Het nieuws in 60 seconden (13.00 uur) Video Het belangrijkste nieuws van vrijdag 31 oktober 2014.31 okt 2014, 186 keer afgespeeld
  • » Tekort aan straaljagerpiloten Video De Koninklijke Luchtmacht heeft moeite om jongeren te vinden die helikopter- of straaljagerpiloot...31 okt 2014, 3045 keer afgespeeld

Meer video en audio