Van der Sar directeur marketing

Edwin van der Sar»
Edwin van der Sar AFP

Edwin van der Sar treedt als directeur marketing toe tot het directieteam van Ajax, zo heeft de Amsterdamse club bekendgemaakt.

Michael Kinsbergen wordt aangesteld als algemeen directeur. Het directieteam bestaat verder uit financieel directeur Jeroen Slop en directeur voetbalzaken Marc Overmars.

Van der Sar neemt in de directie de plaats over van Henri van der Aat, die eind dit jaar zijn werkzaamheden als commercieel directeur neerlegt.

Netwerk

"Het is nieuw, ik zal ervaring moeten opdoen. Maar iedereen begint ooit voor de eerste keer aan een klus", kijkt Van der Sar uit naar zijn nieuwe job. "Dat geldt nu ook voor mij. Ik zie dat niet als een probleem, eerder als een uitdaging."

De Voorhouter denkt dat zijn uitgebreide netwerk hem kan helpen bij zijn nieuwe functie. "Ik zal direct met mijn eigen ideeën aan de slag gaan. Ik heb in de loop der jaren goede contacten opgedaan bij de KNVB, UEFA en FIFA. Die wil ik nu gaan gebruiken voor Ajax."

Diploma

Van der Sar, met 130 caps Nederlands recordinternational, beëindigde vorig jaar bij Manchester United zijn voetbalcarrière. De 42-jarige oud-keeper haalde daarna het diploma International Master of Sportmanagement op het Johan Cruyff Institute.

De Raad van Commissarissen van Ajax ziet in Van der Sar een potentiële algemeen directeur. Onder de 54-jarige Amsterdamse zakenman Kinsbergen, die de komende jaren de directie en de organisatie bij Ajax zal leiden, krijgt de oud-doelman de kans zich te ontwikkelen.

Hoewel hun benoeming tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 31 december nog bekrachtigd moet worden, beginnen Kinsbergen en Van der Sar volgende week maandag al met hun werkzaamheden bij Ajax.

Deel deze pagina
Dit artikel zit in dossier...

Machtsstrijd Ajax

Video Reacties

Video en Audio

  • » Zlatan in zijn Ajax-jaren Video Zlatan Ibrahimovic speelde van 2001 tot 2004 bij Ajax. De Zweed wisselde in die periode na een...17 sep 2014, 1148 keer afgespeeld
  • » City wil Bayern niet laten spelen Video Manchester City begint het Champions League-seizoen met een uitwedstrijd tegen Bayern München....17 sep 2014, 9036 keer afgespeeld
  • » Blanc vindt Ajax "mythische club" Video Paris Saint-Germain-trainer Laurent Blanc geeft een persconferentie een dag voor het Champions...17 sep 2014, 17359 keer afgespeeld

Meer video en audio