Burgemeester: blij met duidelijkheid

Sikkemahal in Zwaagwesteinde waar DNA is afgenomen»
Sikkemahal in Zwaagwesteinde waar DNA is afgenomen NOS

Burgemeester Arie Aalberts van de Friese gemeente Dantumadeel is blij dat er eindelijk duidelijkheid lijkt te zijn in de zaak-Vaatstra. Inwoners van zijn gemeente zaten met veel vragen, zei hij op Radio 1: "Is het iemand van ons? Wie is het? En die duidelijkheid is er nu."

Volgens Aalberts is er veel opluchting in Zwaagwesteinde en de andere dorpen in zijn gemeente dat het dna-verwantschapsonderzoek resultaat heeft opgeleverd. "De man die nu is aangehouden blijft natuurlijk wel een verdachte. Er zal verder onderzoek moeten plaatsvinden of het echt allemaal klopt", zei Aalberts.

Personferentie

Volgens Aalberts moeten de officier van justitie en de politie nu verklaren waarom de persoon is opgepakt. Het OM wil vooralsnog alleen bevestigen dat er iemand is aangehouden, maar wil geen details geven. Later vandaag volgt er een persconferentie.

De opgepakte man komt uit Oudwoude, een dorp in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Het dorp ligt op zo'n 8 kilometer van Zwaagwesteinde, waar Marianne Vaatstra woonde, en op een paar kilometer van de plek waar het lichaam van Marianne in 1999 in een weiland werd gevonden.

Deel deze pagina

Audio

  • 'Opluchting dat er een dader in zicht is' Burgemeester Arie Aalberts van Zwaagwesteinde, het dorp waar Marianne woonde, over het nieuws dat er een verdachte is aangehouden.
  • 'Nieuws dringt langzaam door in het dorp' Verslaggever Martijn Bink is in Zwaagwesteinde, de woonplaats van Marianne Vaatstra en haar familie.

Video en Audio

  • » "Guldens, florijnen en dukaten" Audio De Nederlandsche Bank viert het 200-jarig bestaan. Door de oprichting van De Nederlandsche Bank...24 apr 2014, 7 keer afgespeeld
  • » Windenergie is onnodig duur Video Dat blijkt uit onderzoek van de NOS. Dat komt doordat de overheid de grondprijzen, kunstmatig hoog...24 apr 2014, 405 keer afgespeeld
  • » "Asielbeleid nog altijd onder de maat" Video Het asielbeleid in Nederland is nog altijd niet humaan genoeg. Dat zegt stichting VluchtelingenWerk...24 apr 2014, 202 keer afgespeeld

Meer video en audio