Vader Vaatstra: ze hebben hem

Bauke Vaatstra, de vader van Marianne Vaatstra»
Bauke Vaatstra, de vader van Marianne Vaatstra ANP

De vader van Marianne Vaatstra is gisteravond door het Openbaar Ministerie ingelicht over de aanhouding in verband met de moord op zijn dochter. Dat zei Bauke Vaatstra in het Radio 1 Journaal: "Onvoorstelbaar, wat er door je heen gaat".

"In eerste instantie denk je: dat kan niet, want het is al 13 jaar geleden en nu ineens krijg je op een zondagavond om een uur of elf het bericht: we hebben hem", zegt Vaatstra.

Goede match

Volgens Bauke Vaatstra heeft de opgepakte man zelf dna afgestaan. Hij kent de man niet persoonlijk: "Mijn kinderen kennen wel de kinderen van hem. Zij gingen met elkaar naar school".

Bauke Vaatstra noemt het zo goed als zeker dat de dader is opgepakt: "Het is een heel goede match. We gaan ervan uit dat dit hem is".

Op Radio 1 zei Vaatstra dat het dna-verwantschapsonderzoek de laatste mogelijkheid was om een dader op het spoor te komen. Hij hield de hele tijd hoop dat er positief nieuws zou komen. "Dat het zo snel zou gaan dat overvalt je dan."

Deel deze pagina

Audio

  • 'Onvoorstelbaar wat er door je heen gaat' Bauke Vaatstra, de vader van Marianne Vaatstra, bevestigt de aanhouding in de zaak-Vaatstra. De familie werd gisteravond ingelicht,... zei hij tegen de NOS. Hij zelf kent de dader niet, maar zijn kinderen kennen de kinderen van de dader. Ze gingen met elkaar naar school.

Video

Video en Audio

Meer video en audio