Hoge prijzen voor Twinkies

Twinkies, de bekende Amerikaanse cakejes»
Twinkies, de bekende Amerikaanse cakejes AFP

Op internet is een run ontstaan op Twinkies nadat de fabrikant failliet is gegaan. Een paar dagen geleden kostte een doosje met de zoete cakejes nog 5 dollar, maar inmiddels worden ze voor honderden en soms zelfs duizenden dollars op websites als eBay en Craigslist aangeboden.

Twinkies zijn razend populair in de VS. Sinds de jaren 30 zijn de roomcakejes een begrip in de Amerikaanse samenleving. De maker van het cakeje, Hostess Brands, liet vrijdag weten de productie onmiddellijk stil te leggen.

Het bedrijf gaat gebukt onder een zware schuldenlast en kan de naar eigen zeggen hoge lonen en pensioenen niet meer betalen.

In de rij

Meteen na het nieuws stonden mensen in de rij voor een doosje Twinkies in de supermarkt. Ook andere producten van dezelfde fabrikant, zoals Ding Dongs, Ho Hos en Zingers werden massaal ingeslagen.

Sommige Amerikanen hebben hun voorraad Twinkies blijkbaar online gezet en hopen zo geld te verdienen aan het faillissement van het bedrijf.

Deel deze pagina

Video

Video en Audio

  • » Eerste lichamen aan boord in Charkov Video De eerste vijftig lichamen worden vandaag met twee vliegtuigen naar Eindhoven gevlogen. Vanochtend...23 jul 2014, 5897 keer afgespeeld
  • » Lijkwagens aangekomen in Eindhoven Video Tientallen lijkwagens zijn aangekomen in Eindhoven, om de slachtoffers van de vliegramp op te...23 jul 2014, 30777 keer afgespeeld
  • » Kees van Dam: lijkwagens aangekomen Video Verslaggever Kees van Dam is in Eindhoven, waar tientallen lijkwagens zijn aangekomen om de...23 jul 2014, 21258 keer afgespeeld

Meer video en audio