Hoge prijzen voor Twinkies

Twinkies, de bekende Amerikaanse cakejes»
Twinkies, de bekende Amerikaanse cakejes AFP

Op internet is een run ontstaan op Twinkies nadat de fabrikant failliet is gegaan. Een paar dagen geleden kostte een doosje met de zoete cakejes nog 5 dollar, maar inmiddels worden ze voor honderden en soms zelfs duizenden dollars op websites als eBay en Craigslist aangeboden.

Twinkies zijn razend populair in de VS. Sinds de jaren 30 zijn de roomcakejes een begrip in de Amerikaanse samenleving. De maker van het cakeje, Hostess Brands, liet vrijdag weten de productie onmiddellijk stil te leggen.

Het bedrijf gaat gebukt onder een zware schuldenlast en kan de naar eigen zeggen hoge lonen en pensioenen niet meer betalen.

In de rij

Meteen na het nieuws stonden mensen in de rij voor een doosje Twinkies in de supermarkt. Ook andere producten van dezelfde fabrikant, zoals Ding Dongs, Ho Hos en Zingers werden massaal ingeslagen.

Sommige Amerikanen hebben hun voorraad Twinkies blijkbaar online gezet en hopen zo geld te verdienen aan het faillissement van het bedrijf.

Deel deze pagina

Video

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 2913 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 554 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 1755 keer afgespeeld

Meer video en audio