Hoge prijzen voor Twinkies

Twinkies, de bekende Amerikaanse cakejes»
Twinkies, de bekende Amerikaanse cakejes AFP

Op internet is een run ontstaan op Twinkies nadat de fabrikant failliet is gegaan. Een paar dagen geleden kostte een doosje met de zoete cakejes nog 5 dollar, maar inmiddels worden ze voor honderden en soms zelfs duizenden dollars op websites als eBay en Craigslist aangeboden.

Twinkies zijn razend populair in de VS. Sinds de jaren 30 zijn de roomcakejes een begrip in de Amerikaanse samenleving. De maker van het cakeje, Hostess Brands, liet vrijdag weten de productie onmiddellijk stil te leggen.

Het bedrijf gaat gebukt onder een zware schuldenlast en kan de naar eigen zeggen hoge lonen en pensioenen niet meer betalen.

In de rij

Meteen na het nieuws stonden mensen in de rij voor een doosje Twinkies in de supermarkt. Ook andere producten van dezelfde fabrikant, zoals Ding Dongs, Ho Hos en Zingers werden massaal ingeslagen.

Sommige Amerikanen hebben hun voorraad Twinkies blijkbaar online gezet en hopen zo geld te verdienen aan het faillissement van het bedrijf.

Deel deze pagina

Video

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 448 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 28 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 134 keer afgespeeld

Meer video en audio