Hamilton wint, strijd niet beslist

Lewis Hamilton»
Lewis Hamilton EPA

De strijd om de wereldtitel in de Formule 1 wordt pas in de slotrace in Brazilië beslist.

In de grand prix van de VS vergrootte Sebastian Vettel weliswaar zijn voorsprong op Fernando Alonso, maar geklopt is de Spanjaard nog niet.

De Duitser lag op het circuit in Austin lange tijd op kop in zijn Red Bull. In de 41ste ronde werd hij echter door Lewis Hamilton voorbijgestreefd. Vettel drong nog wel aan, maar moest de winst aan de Brit in diens McLaren laten.

Alonso koerste in de ietwat saaie race zonder veel moeite af op de derde plek. Het gat tussen Vettel en de Spanjaard is nu dertien punten, waardoor de Duitser op 25 november op Interlagos genoeg heeft aan de vierde plaats voor zijn derde wereldtitel.

"Prachtige race"

Vettel nam de nederlaag tegen Hamilton sportief op. "Hij kreeg één kans en pakte die. Het was een prachtige race op een prachtig circuit."

De Duitser kon ook goed leven met de tweede plaats waartoe de Brit hem veroordeelde. "Ik ben toch weer dichter bij de wereldtitel gekomen."

Constructeurstitel

Vettel zorgde er met zijn tweede plaats wel voor dat zijn renstal Red Bull de constructeurstitel binnensleepte. Het Oostenrijkse team kwam dankzij de Duitser op 440 punten en is over een week in de slotrace in Brazilië niet meer in te halen door Ferrari.

Deel deze pagina

Audio Ronald van Dam

  • "Damage control Alonso zelden vertoond" De strijd om de wereldtitel in de Formule 1 wordt pas in de slotrace in Brazilië beslist. In de grand prix van de VS vergrootte... Sebastian Vettel weliswaar zijn voorsprong op Fernando Alonso, maar geklopt is de Spanjaard nog niet. Ronald van Dam vertelt wat er gebeurde.

Video en Audio

  • » Balotelli ruilt shirtje al bij de rust Video Mario Balotelli zorgt weer eens voor opschudding. Ditmaal niet op het veld maar in de spelerstunnel...23 okt 2014, 8928 keer afgespeeld
  • » Royals weer op gelijke hoogte Video Kansas City Royals heeft de tweede wedstrijd in World Series gewonnen. Het duel met San Francisco...23 okt 2014, 3102 keer afgespeeld
  • » CL: Anderlecht - Arsenal Video De samenvatting van de Champions League-wedstrijd Anderlecht - Arsenal in het seizoen 2014/2015.22 okt 2014, 22963 keer afgespeeld

Meer video en audio