Inter op valreep naast Cagliari

Internazionale heeft ternauwernood een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen middenmoter Cagliari: 2-2.

De Milanezen hadden daarvoor een eigen goal van Davide Astori in de 82ste minuut nodig.

De ploeg, waar Wesley Sneijder nog in de wedstrijdselectie ontbrak, kwam al in de elfde minuut op voorsprong door Roberto Palacio. Dankzij twee treffers van Marco Sau keerden de kansen in het voordeel van de gasten. Astori hielp de Nerazzurri echter toch nog aan een punt.

Dat was te weinig om optimaal te profiteren van de misstap die Juventus op zaterdag in eigen huis maakte tegen Lazio Roma (0-0). Wel handhaafde Inter zich op de tweede plaats in de Serie A.

Fiorentina nu derde

De nieuwe nummer drie in de Italiaanse competitie is Fiorentina. De club was thuis met 4-1 te sterk voor Atalanta Bergamo en ging Napoli, dat zaterdag 2-2 speelde tegen AC Milan, op doelsaldo voorbij.

Alberto Aquilani was met twee doelpunten de grote man bij Fiorentina dat als enige hooggeplaatste club dit weekeinde de volle buit pakte in de Serie A.