FNV Bouw pikt plannen WW niet

 »
  ANP

In de bouwsector is grote onrust over de WW- en ontslagplannen van het kabinet. Die conclusie trekt vakbond FNV Bouw na een ledenbijeenkomst. De bereidheid om de plannen van tafel te krijgen is groot.

Volgens de vakbond voelen de werknemers in de bouw de pijn van de crisis als geen ander en gaan banen in een moordend tempo verloren.

"Binnen die context de WW uitkleden en de bescherming tegen ontslag de nek omdraaien, zorgt voor zoveel boosheid aan zoveel keukentafels, dat het kabinet hier duidelijk over een grens gaat: één die mensen bereid zijn te verdedigen", zegt vicevoorzitter Ramdas van FNV Bouw.

Ontslagrecht

In het regeerakkoord staat dat het kabinet het ontslagrecht wil versoepelen. De duur van de WW wordt verkort van 38 naar 24 maanden.

Eerder noemde FNV-voorzitter Heerts de WW-plannen van het kabinet "bijna PvdA-onwaardig". Hij verwacht geen eenvoudige dialoog tussen de vakcentrale en het kabinet.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Motorbendeleden vaak veelpleger Video Leden van beruchte motorclubs zijn vaak veelplegers. Dat blijkt uit een rapport van de Nationale...23 apr 2014, 9447 keer afgespeeld
  • » "Justitie maakt mensen bang voor motorclubs" Audio Meer dan 80 procent van de leden van motorclubs als Hells Angels, Satudarah en No Surrender, heeft...23 apr 2014, 335 keer afgespeeld
  • » Frankrijk gaat flink bezuinigen Video Al heel lang krijgt Frankrijk het verwijt dat het maar niet opschiet met het doorvoeren van...23 apr 2014, 1067 keer afgespeeld

Meer video en audio