FNV Bouw pikt plannen WW niet

 »
  ANP

In de bouwsector is grote onrust over de WW- en ontslagplannen van het kabinet. Die conclusie trekt vakbond FNV Bouw na een ledenbijeenkomst. De bereidheid om de plannen van tafel te krijgen is groot.

Volgens de vakbond voelen de werknemers in de bouw de pijn van de crisis als geen ander en gaan banen in een moordend tempo verloren.

"Binnen die context de WW uitkleden en de bescherming tegen ontslag de nek omdraaien, zorgt voor zoveel boosheid aan zoveel keukentafels, dat het kabinet hier duidelijk over een grens gaat: één die mensen bereid zijn te verdedigen", zegt vicevoorzitter Ramdas van FNV Bouw.

Ontslagrecht

In het regeerakkoord staat dat het kabinet het ontslagrecht wil versoepelen. De duur van de WW wordt verkort van 38 naar 24 maanden.

Eerder noemde FNV-voorzitter Heerts de WW-plannen van het kabinet "bijna PvdA-onwaardig". Hij verwacht geen eenvoudige dialoog tussen de vakcentrale en het kabinet.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » "Onderzoek crashsite wordt lastig" Audio Premier Mark Rutte kondigde vanmiddag aan dat Nederland de leiding krijgt over het onderzoek naar...22 jul 2014, 43 keer afgespeeld
  • » Poetin veroordeelt sancties Video President Poetin veroordeelt de sancties tegen zijn land. De Russische president deed een oproep...22 jul 2014, 2642 keer afgespeeld
  • » Lichamen slachtoffers naar kazerne Hilversum Video De lichamen van de slachtoffers worden vanaf morgen via Eindhoven Airport, naar Hilversum gebracht.22 jul 2014, 2379 keer afgespeeld

Meer video en audio