Reizen naar Israël gaan door

 »
  ANP

De spanning in Israël is voor reisorganisatie TUI Nederland nog geen reden om te stoppen met het organiseren van reizen naar het land. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt alleen reizen naar gebieden die dichtbij de Gaza-strook liggen.

Reizigers van FOX Vakanties voelen zich op dit moment veilig in Israël, zegt directeur De Ruiter. Volgens hem heeft FOX elke dag contact met de reisleiders en is het niet onrustig op de route die de reizigers volgen.

Verplaatst

Wel is een groep reizigers vanwege de onrust verplaatst vanuit Tel Aviv naar Netanya. "Wij doen alles ervoor om te zorgen dat ze uit de gevarenzone blijven," zegt De Ruiter.

Volgens een woordvoerder van TUI komen geen van de georganiseerde reizen in de buurt van Gaza. De belangrijkste bestemmingen zijn Eilat en Tel Aviv. Dat die stad onder vuur ligt, is volgens de grootste reisorganisator geen probleem.

Veilig

"Onze lokale agenten zeggen dat het veilig is, net als het ministerie. Op basis daarvan gaan onze reizen door", zegt een woordvoerder. Slechts een handjevol reizigers zou de reis willen uitstellen of omboeken.

TUI organiseert reizen onder de merknamen Arke, Holland International en Kras.nl

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Windhoos bij Klazienaveen Video Vanavond was er een windhoos in Klazienaveen te zien. Hendri Hogenbirk maakte de beelden.20 sep 2014, 10793 keer afgespeeld
  • » "Turkije zal nu echt kleur moeten bekennen" Video 49 Turken, die maandenlang door de terroristische IS in Syrië werden gegijzeld, zijn weer terug in...20 sep 2014, 9657 keer afgespeeld
  • » Windhoos gezien in buurt Erica Video In sommige delen van het land is de droge periode ten einde gekomen met zoveel regenval, dat er...20 sep 2014, 78968 keer afgespeeld

Meer video en audio