Reizen naar Israël gaan door

 »
  ANP

De spanning in Israël is voor reisorganisatie TUI Nederland nog geen reden om te stoppen met het organiseren van reizen naar het land. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt alleen reizen naar gebieden die dichtbij de Gaza-strook liggen.

Reizigers van FOX Vakanties voelen zich op dit moment veilig in Israël, zegt directeur De Ruiter. Volgens hem heeft FOX elke dag contact met de reisleiders en is het niet onrustig op de route die de reizigers volgen.

Verplaatst

Wel is een groep reizigers vanwege de onrust verplaatst vanuit Tel Aviv naar Netanya. "Wij doen alles ervoor om te zorgen dat ze uit de gevarenzone blijven," zegt De Ruiter.

Volgens een woordvoerder van TUI komen geen van de georganiseerde reizen in de buurt van Gaza. De belangrijkste bestemmingen zijn Eilat en Tel Aviv. Dat die stad onder vuur ligt, is volgens de grootste reisorganisator geen probleem.

Veilig

"Onze lokale agenten zeggen dat het veilig is, net als het ministerie. Op basis daarvan gaan onze reizen door", zegt een woordvoerder. Slechts een handjevol reizigers zou de reis willen uitstellen of omboeken.

TUI organiseert reizen onder de merknamen Arke, Holland International en Kras.nl

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Wegwerker omgekomen op A12 Video Bij een ongeluk op de A12 bij Woerden is een wegwerker om het leven gekomen. Een...23 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 1639 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen zich net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 167 keer afgespeeld

Meer video en audio