Kipkemboi is Komon te snel af

Nicholas Kipkemboi en Leonard Komon»
Nicholas Kipkemboi en Leonard Komon ANP

Nicholas Kipkemboi is winnaar van de Zevenheuvelenloop geworden.

De Keniaan troefde in de wegrace over vijftien kilometer in en rond Nijmegen wereldrecordhouder Leonard Komon af.

Kipkemboi finishte in 42.01 en bleef daarmee wel boven het record van Komon, die in 2010 de Zevenheuvelenloop in 41.13 voltooide. De Eritreeër Nguse Amlosom werd derde in 42.28.

Abdi Nageeye was de beste Nederlander op de tiende plaats. De Nederlands kampioen op de tien kilometer noteerde 44.13. Jesper van der Wielen arriveerde als twaalfde in 44.27.

Dibaba snelste vrouw

Bij de vrouwen liet Tirunesh Dibaba zich niet verrassen. De Ethiopische olympisch kampioene op de 10.000 meter won in 47.08.

Ze kwam niet de buurt van haar eigen wereldrecord van 46.28. Haar landgenote Tiki Gelana, olympisch kampioene op de marathon, kwam als tweede over de meet in 48.09. De Keniaanse Beatrice Mutai werd derde in 48.52.

Merel de Knegt finishte op gepaste afstand als beste Nederlandse op de achtste plaats in 51.43. Ze eindigde voor marathonspecialiste Miranda Boonstra, die als elfde aankwam in 52.23.

Deel deze pagina

Video Samenvatting

Kipkemboi en Dibaba snel in Nijmegen

Een samenvatting van de Zevenheuvelenloop, een wedstrijd over vijftien kilometer rond Nijmegen. Bij zowel de mannen als de vrouwen... zijn de wereldrecordhouders van de partij: Leonard Komon en Tirunesh Dibaba.

Video en Audio

Meer video en audio