Twente loopt averij op in Utrecht

FC Twente is bij FC Utrecht blijven steken op 1-1, waardoor de achterstand op koploper PSV groeide tot drie punten.

In een duel waarin strijd het won van hoogstaand voetbal, kende Twente een droomstart; Willem Janssen kopte na een minuut binnen uit een vrije trap van Dusan Tadic.

Een kwartier later was op de 1-1 eenzelfde scenario van toepassing; ditmaal kopte Jacob Mulenga en was de vrije trap van Tommy Oar.

Na rust golfde het spel op en neer en eisten beide keepers een hoofdrol voor zich op. Zo redde Sander Boschker Twente met een katachtige reactie op een kopbal van Dave Bulthuis en tikte Robbin Ruiter een schot van Robbert Schilder, dat van richting veranderd was door Nana Asare, net over de lat.