78-jarige man slaat belager neer

Politie»
Politie ANP

In Almere heeft een bejaarde man vanochtend tot twee keer toe een straatrover hard van zich afgeslagen.

De 78-jarige man wilde pinnen bij een geldautomaat toen hij werd belaagd door de jongere man. De 23-jarige wilde het geld van de oudere man stelen, maar kreeg in plaats daarvan een paar flinke trappen.

De 78-jarige blijkt een verleden in de vechtsport te hebben en zeer bedreven in judo en jiu-jitsu.

Bedwang

De overvaller probeerde daarna nog een keer de oudere man te beroven, maar opnieuw wist de bejaarde zijn belager van zich af te werpen.

Een politieagent die niet in functie was en een andere omstander schoten de oudere man vervolgens te hulp. Daarna kon de 23-jarige straatrover in bedwang worden gehouden tot de politie hem aanhield.

Trots

Een woordvoerder van Politie Midden-Nederland waarschuwt dat het gevaarlijk is om het gevecht aan te gaan met iemand die niet alleen veel jonger is, maar mogelijk ook gewapend.

Toch zegt de politiewoordvoerder ook "stiekem heel trots te zijn op het verhaal van deze 78-jarige man".

Deel deze pagina

Audio

  • Politie: bejaarde man heeft vechtsport verleden In Almere heeft een bejaarde man vanochtend tot twee keer toe een straatrover hard van zich afgeslagen. De man wilde pinnen bij een... geldautomaat toen hij werd belaagd door de jongere man. De 23-jarige wilde het geld van de oudere man stelen, maar kreeg in plaats daarvan een paar flinke trappen.

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 448 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 28 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 134 keer afgespeeld

Meer video en audio