78-jarige man slaat belager neer

Politie»
Politie ANP

In Almere heeft een bejaarde man vanochtend tot twee keer toe een straatrover hard van zich afgeslagen.

De 78-jarige man wilde pinnen bij een geldautomaat toen hij werd belaagd door de jongere man. De 23-jarige wilde het geld van de oudere man stelen, maar kreeg in plaats daarvan een paar flinke trappen.

De 78-jarige blijkt een verleden in de vechtsport te hebben en zeer bedreven in judo en jiu-jitsu.

Bedwang

De overvaller probeerde daarna nog een keer de oudere man te beroven, maar opnieuw wist de bejaarde zijn belager van zich af te werpen.

Een politieagent die niet in functie was en een andere omstander schoten de oudere man vervolgens te hulp. Daarna kon de 23-jarige straatrover in bedwang worden gehouden tot de politie hem aanhield.

Trots

Een woordvoerder van Politie Midden-Nederland waarschuwt dat het gevaarlijk is om het gevecht aan te gaan met iemand die niet alleen veel jonger is, maar mogelijk ook gewapend.

Toch zegt de politiewoordvoerder ook "stiekem heel trots te zijn op het verhaal van deze 78-jarige man".

Deel deze pagina

Audio

  • Politie: bejaarde man heeft vechtsport verleden In Almere heeft een bejaarde man vanochtend tot twee keer toe een straatrover hard van zich afgeslagen. De man wilde pinnen bij een... geldautomaat toen hij werd belaagd door de jongere man. De 23-jarige wilde het geld van de oudere man stelen, maar kreeg in plaats daarvan een paar flinke trappen.

Video en Audio

  • » Prins George ontmoet bilby George Video Op hun rondreis door Australi├ź hebben de Britse prins William en zijn gezin een bezoek gebracht aan...20 apr 2014, 5866 keer afgespeeld
  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 8619 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 1344 keer afgespeeld

Meer video en audio