Tsjechië wint honderdste Davis Cup

Radek Stepanek wordt bedolven»
Radek Stepanek wordt bedolven NOS

De Tsjechische tennissers hebben voor eigen publiek in Praag de eindzege in de honderdste editie van de Davis Cup voor zich opgeëist.

In de finale werd titelhouder Spanje onttroond: 3-2.

Veteraan Radek Stepánek besliste de drie dagen durende spannende strijd uiteindelijk in het voordeel van de Tsjechen. De 33-jarige tennisser rekende in de vijfde wedstrijd af met Nicolas Almagro: 6-4, 7-6 (0), 3-6, 6-3.

De beslissende partij was er gekomen nadat David Ferrer had afgerekend met Tomás Berdych: 6-2, 6-2, 7-5. De Tsjech was aan zijn derde partij in drie dagen toe en de twee eerdere hadden hun tol duidelijk geëist. Hij bood de Spanjaard nauwelijks en uiteindelijk te laat weerwerk.

Grote hoogten

In de beslissende wedstrijd bleek Stepánek beter tegen de druk bestand dan Almagro, die zelden een antwoord had op het aanvallende spel van de Tsjech.

Stepánek wilde zich daarnaast niet de mooiste prijs uit zijn loopbaan laten ontfutselen. Onder het toeziend oog van Ivan Lendl, die Tsjechoslowakije in 1980 aan de enige Davis Cup tot dusver hielp, steeg Stepanek boven zichzelf uit.

Met de zege schreef Tsjechië historie, want nog nooit veroverde een land in één jaar de Davis Cup, Fed Cup én Hopman Cup. Matchwinnaar Stepánek sloeg zich eveneens in de recordboeken, want in honderd Davis Cup-finales had een dertiger nog nooit de beslissende partij gewonnen.

Deel deze pagina
Dit artikel zit in dossier...

Davis Cup

Video Samenvattingen

  • video Stepánek bezorgt Tsjechië Davis Cup Radek Stepánek bezorgt Tsjechië de 3-2 winst op Spanje in de honderdste finale van de Davis Cup door... Nicolas Almagro te verslaan.
  • video Ferrer zet Spanje naast Tsjechië Een samenvatting van de vierde partij in de finale van de Davis Cup tussen Spanje en Tsjechië. David Ferrer... verslaat Tomás Berdych.

Audio Marcella Mesker

  • "Stepánek ja, die ouwe sluwe vos" De Tsjechische tennissers hebben voor eigen publiek in Praag de eindzege in de honderdste editie van de Davis Cup voor zich... opgeëist. In de finale werd titelhouder Spanje onttroond: 3-2. Marcella Mesker vertelt wat er gebeurde.

Video en Audio

  • » "Zo gaan we niet met elkaar om" Audio Belkin-ploegleider Merijn Zeeman is niet te spreken over de reactie van Bauke Mollema na de...26 jul 2014, 271 keer afgespeeld
  • » Martin: was een parcours voor mij Video "Dit parcours was op mijn lijf gesneden", vond Tony Martin, die met overmacht de sterkste was in de...26 jul 2014, 215 keer afgespeeld
  • » Mollema: eigen fout Video Reactie Bauke Mollema na de twintigste etappe in de Tour de France.26 jul 2014, 8965 keer afgespeeld

Meer video en audio