Geweld Israël-Gaza houdt aan

Afgelopen nacht raakten journalisten gewond bij een luchtaanval op enkele mediakantoren in de Gaza.»
Afgelopen nacht raakten journalisten gewond bij een luchtaanval op enkele mediakantoren in de Gaza. AFP

De beschietingen tussen Israël en Hamas gaan onverminderd door. Ook vandaag heeft het Israëlische leger doelen gebombardeerd in de Gazastrook. Er zouden zeker vijftig doelwitten zijn bestookt. Hamas op zijn beurt vuurde tientallen raketten af op Israëlisch grondgebied.

Uit Gaza komen berichten over meerdere doden en gewonden. Het ministerie van Volksgezondheid van Hamas meldt dat vandaag zeker achttien mensen zijn omgekomen, onder wie negen kinderen en vier vrouwen. Volgens Israëlische media zijn bij de aanvallen van vandaag onder meer raketinstallaties en tunnels in Gaza verwoest.

Gewonden

In Israël was onder meer Tel Aviv opnieuw doelwit. Twee Hamas-raketten zouden zijn uitgeschakeld door het Israëlische luchtafweersysteem, waarvan een onderdeel pas gisteren in gebruik is genomen. Door puin dat uit de lucht viel, vloog een auto in brand, maar de bestuurder raakte niet gewond.

Ook in enkele zuidelijk gelegen steden en dorpen in Israël landden raketten uit de Gazastrook. Bij de aanvallen van vandaag zouden twaalf Israëliërs gewond zijn geraakt.

Grondoorlog

Afgelopen nacht voerde Israël een luchtaanval uit op enkele mediakantoren in Gaza. Een aantal Palestijnse journalisten raakte gewond. In de kantoren werken Hamas-gelieerde media, maar ook buitenlandse media maken gebruik van de ruimtes.

De Israëlische premier Netanyahu zei vanochtend voor een kabinetsoverleg dat het leger voorbereid is op een uitgebreidere legeroperatie. Hij ging daarbij niet specifiek in op de mogelijkheid van een grondoorlog.

Deel deze pagina

Video

Aan Israëlische zijde zijn ondertussen drie doden en meerdere gewonden gevallen door Palestijnse raketten.... Honderden zijn er de afgelopen dagen afgevuurd vanuit de Gazastrook. Die komen vooral terecht net buiten Gaza, in plaatsen als Asjkelon.

 • Geweld Israël-Gaza houdt aan

  Aan Israëlische zijde zijn ondertussen drie doden en meerdere gewonden gevallen door Palestijnse raketten.... Honderden zijn er de afgelopen dagen afgevuurd vanuit de Gazastrook. Die komen vooral terecht net buiten Gaza, in plaatsen als Asjkelon.

 • 'Media en de pers zijn nooit terroristen'

  Israël heeft vandaag de mediatoren in Gaza-stad bestookt. Meerdere journalisten raakten gewond en de toren... werd zwaar beschadigd. Volgens Israël gebruikte Hamas de toren voor militaire doeleinden.

 • Netanyahu: voorbereid op uitgebreidere legeroperatie

  Er wordt wel gesproken over een wapenstilstand, maar het heeft nog geen effect op het geweld. De strijdende... partijen blijven elkaar continu bestoken met raketten. De Israëlische premier dreigt met verdere uitbreiding van de operatie.

 • Monique van Hoogstraten: media in Gaza nu ook militair doelwit

  Volgens een Palestijnse functionaris zou er vandaag of morgen al een staakt-het-vuren mogelijk zijn in het... Gaza-conflict. Maar de Israelische premier Netanyahu zei na kabinetsoverleg dat het leger klaarstaat om de operatie tegen Gaza verder uit te breiden.

 • Beschieting media-toren Gaza-Stad

  Bij een beschieting op een media-toren zijn zes Palestijnse journalisten gewond geraakt, meldt de BBC. Het... doelwit zou een tv-zender van Hamas zijn, die in de toren is gevestigd.

Audio

 • Monique van Hoogstraaten: doel was een braakliggend stukje land Israël heeft vandaag weer een groot aantal doelen in de Gazastrook gebombardeerd. Volgens Hamas, dat de dienst uitmaakt in de... kustenclave, zijn daarbij zeker achttien doden gevallen. Maar ook Israël kreeg weer te maken met tientallen raketten, afgeschoten door Hamas; het Israëlische leger zegt dat twaalf mensen gewond raakten. U hoort correspondent Monique van Hoogstraten in de Gazastrook.
 • Obama: Israël mag zich blijven verdedigen tegen raketaanvallen De Britse minister van Buitenlandse Zaken, Hague, heeft de Israëlische regering gewaarschuwd. Israël verspeelt volgens hem veel... internationale steun en sympathie als het leger de Gazastrook binnenvalt. Als er een grondoorlog komt, is het voor de internationale gemeenschap veel moeilijker om partijen te steunen. De Britse minister deed tegelijkertijd een dringende oproep aan Hamas te stoppen met de raketbeschietingen op Israël. Volgens Hague is Hamas vantwoordelijk voor de escalatie. President Obama zei vandaag dat Israël het volste recht heeft om zich te verdedigen tegen raketaanvallen.

Video en Audio

Meer video en audio