Aap doodgeslagen in dierentuin VS

Huzaaraap»
Huzaaraap Wikimedia Commons / cc 2.0 / alex roberts

In een dierentuin in de Amerikaanse staat Idaho hebben twee inbrekers een aap doodgeslagen. Het is nog onduidelijk waarom de onbekenden het dier hebben gedood.

De inbraak in Zoo Boise werd om 04.30 uur ontdekt toen bewakers twee in het zwart geklede mannen door het park zagen lopen. Voordat ze konden worden opgepakt, namen ze de benen. Hoewel de politie de dierentuin nog doorzocht met warmtecamera' s, werden de indringers niet gevonden.

Tijdens de zoektocht door het dierenpark werd de zwaargewonde huzaaraap ontdekt in zijn verblijf. Hij was met een zwaar voorwerp tegen zijn kop geslagen en stierf korte tijd later.

Bloedsporen en basketbalpetje

De politie onderzoekt bloedsporen bij het verblijf in de hoop dat die een spoor opleveren naar de daders. Ook werd er een basketbalpetje gevonden bij het verblijf.

De dood van de huzaaraap betekent waarschijnlijk dat een andere aap moet verhuizen. Omdat het sociale dieren zijn, kan die niet in zijn eentje achterblijven in het verblijf.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4443 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5616 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4524 keer afgespeeld

Meer video en audio