Israël opnieuw onder raketvuur

Iron Dome in Tel Aviv: een afweersysteem tegen raketten»
Iron Dome in Tel Aviv: een afweersysteem tegen raketten EPA

Ook vandaag zijn weer Palestijnse raketten afgevuurd op Israëlische steden. Volgens een Vlaamse journalist is de badplaats Asjkelon getroffen door zeker vier raketten. Daarbij zou een gewonde zijn gevallen.

Later werden in Tel Aviv drie explosies gehoord. Volgens het Israëlische leger zijn daar Palestijnse raketten in de lucht onschadelijk gemaakt door het afweersysteem Iron Dome.

De afgelopen dagen zijn bijna 500 raketten uit de Gazastrook in Israël neergekomen. Volgens het Israëlische leger zijn nog eens 267 projectielen onderschept door het Iron Dome-systeem. Alleen al gisteren werd Israël getroffen door 170 raketten.

300 aanvallen

Het Israëlische leger zegt dat het de laatste dagen zelf 300 aanvallen heeft uitgevoerd in de Gazastrook. De doelen zouden de afgelopen maanden al zijn vastgesteld. Volgens Israël is de Gazastrook door Hamas veranderd in een Iraanse basis.

De gewelddadigheden hebben tot op heden het leven gekost aan bijna 50 Palestijnen, onder wie enkele kinderen. In Israël kwamen drie mensen om het leven.

Wapenstilstand

Intussen wordt achter de schermen gewerkt aan een wapenstilstand. Een staakt-het-vuren in de Gazastrook is "vandaag of morgen" al mogelijk, zegt een hoge Palestijnse functionaris tegen het Franse persbureau AFP.

De Israëlische premier Netanyahu zei gisteren bereid te zijn tot een wapenstilstand, als Hamas de raketaanvallen vanuit de Gazastrook per direct staakt. Netanyahu heeft dat laten weten aan de Amerikaanse president Obama en de Duitse bondskanselier Merkel.

Deel deze pagina

Video

  • video Aanvallen in Gaza gaan door Volgens een Palestijnse functionaris zou er vandaag of morgen al een staakt-het-vuren mogelijk zijn in het... Gaza-conflict. Maar de Israelische premier Netanyahu zei na kabinetsoverleg dat het leger klaarstaat om de operatie tegen Gaza verder uit te breiden.
  • video Beschieting media-toren Gaza-Stad Bij een beschieting op een media-toren zijn zes Palestijnse journalisten gewond geraakt, meldt de BBC. Het... doelwit zou een tv-zender van Hamas zijn, die in de toren is gevestigd.
  • video Nachtelijke explosie Gaza Afgelopen nacht opnieuw explosies in Gaza. De Israëlische aanval op Gaza is zijn vijfde dag ingegaan.

Audio

  • 'Opnieuw hevige bombardementen in Gaza' In de Gazastrook vannacht opnieuw een reeks beschietingen. Ook Israël werd opnieuw getroffen, al leken de meeste Hamas-raketten te... zijn onderschept. Monique van Hoogstraten vertelt hoe de nacht verliep.

Video en Audio

Meer video en audio