Nieuwe paus kopten geïnstalleerd

Tawadros II is als nieuwe koptische paus geïnstalleerd»
Tawadros II is als nieuwe koptische paus geïnstalleerd EPA

In Caïro is de nieuwe koptische paus geïnstalleerd. De ceremonie vond plaats in de koptische kathedraal in de Egyptische hoofdstad en werd op televisie uitgezonden.

Tawadros II (60) werd eerder deze maand al gekozen tot paus. Hij komt uit een religieuze familie: drie ooms en een neef waren ook priester.

De nieuwe paus voelde zich al in zijn jeugd aangetrokken tot de kerk en bracht de zomervakanties door in een klooster. In 1988 werd hij zelf een monnik met de naam Theodorus. Twee jaar later trad hij toe tot het priesterdom.

Groei

Tawadros volgt paus Shenouda III op, die in maart overleed na de kerk 40 jaar te hebben geleid. Onder zijn leiding groeide de koptische gemeenschap, ook buiten Egypte.

Iets meer dan 8 miljoen mensen in Egypte zijn christen. Het is de grootste christelijke gemeenschap in het Midden-Oosten. De laatste tijd neemt het aantal aanslagen op hen flink toe. Veel kopten vrezen de regerende Moslimbroederschap.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Spanning Jeruzalem loopt op Video De Israëlische anti-terreureenheid heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag...30 okt 2014, 7673 keer afgespeeld
  • » OM sluit aanhoudingen jihadisten niet uit Video Van zes mannen is het paspoort in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat zij...30 okt 2014, 1005 keer afgespeeld
  • » "Patatoorlog in Napels" Video Waar in de wereld kun je lekkerder eten dan in Italië? Eigenlijk nergens. Toch zoeken de Italianen...30 okt 2014, 1020 keer afgespeeld

Meer video en audio