Israël beschiet Gaza vanaf zee

Media-toren in Gaza-Stad»
Media-toren in Gaza-Stad AFP

Bij een beschieting door Israël van een mediatoren in Gaza-Stad zijn zes Palestijnse journalisten gewond geraakt, meldt de BBC. In de toren is een tv-station van Hamas gevestigd. Dat zou het doelwit zijn geweest.

De Israëlische aanval op Gaza is zijn vijfde dag ingegaan. Daarbij zou nu ook vanaf zee op Gaza worden geschoten. Een BBC-correspondent in Gaza-Stad hoorde meer dan tien granaten inslaan, die vermoedelijk op zee waren afgeschoten.

Kinderen

Vanmorgen werd de Israëlische badplaats Asjkelon opnieuw getroffen door een Palestijnse raket. Daarbij zou zeker één gewonde zijn gevallen.

De Israëlische krant Haaretz schrijft dat in het noorden van de Gazastrook twee kinderen zijn gedood bij een Israëlische aanval. De krant baseert zich op Palestijnse websites.

Vijf dagen

De strijd begon vijf dagen geleden met de liquidatie door Israël van Hamas-leider Achmed Jabari en heeft aan zeker veertig Palestijnen en drie Israëliërs het leven gekost.

Deel deze pagina

Video

  • video Aanvallen in Gaza gaan door Volgens een Palestijnse functionaris zou er vandaag of morgen al een staakt-het-vuren mogelijk zijn in het... Gaza-conflict. Maar de Israelische premier Netanyahu zei na kabinetsoverleg dat het leger klaarstaat om de operatie tegen Gaza verder uit te breiden.
  • video Beschieting media-toren Gaza-Stad Bij een beschieting op een media-toren zijn zes Palestijnse journalisten gewond geraakt, meldt de BBC. Het... doelwit zou een tv-zender van Hamas zijn, die in de toren is gevestigd.
  • video Nachtelijke explosie Gaza Afgelopen nacht opnieuw explosies in Gaza. De Israëlische aanval op Gaza is zijn vijfde dag ingegaan.

Audio

  • 'Opnieuw hevige bombardementen in Gaza' In de Gazastrook vannacht opnieuw een reeks beschietingen. Ook Israël werd opnieuw getroffen, al leken de meeste Hamas-raketten te... zijn onderschept. Monique van Hoogstraten vertelt hoe de nacht verliep.

Video en Audio

Meer video en audio