Twee kinderen gedood in Gaza

Een Palestijnse journalist inspecteert zijn werkauto in Gaza-Stad»
Een Palestijnse journalist inspecteert zijn werkauto in Gaza-Stad AFP

Bij een Israëlische aanval op het noorden van de Gazastrook zijn twee kinderen omgekomen. Een van de kinderen was een jaar oud. De ander was drie. Zeker twaalf mensen raakten gewond. Dat melden medische Palestijnse bronnen.

Bij een beschieting door Israël van een mediatoren in Gaza-Stad zijn zes Palestijnse journalisten gewond geraakt. In de toren was een tv-station van Hamas gevestigd. Dat zou het doelwit zijn geweest.

Zee

De Israëlische aanval op Gaza is zijn vijfde dag ingegaan. Daarbij zou nu ook vanaf zee op Gaza worden geschoten. Een BBC-correspondent in Gaza-Stad hoorde meer dan tien granaten inslaan, die vermoedelijk op zee waren afgeschoten.

De strijd begon vijf dagen geleden met de liquidatie door Israël van Hamas-leider Achmed Jabari en heeft aan zeker veertig Palestijnen en drie Israëliërs het leven gekost.

Deel deze pagina

Video

  • video Beschieting media-toren Gaza-Stad Bij een beschieting op een media-toren zijn zes Palestijnse journalisten gewond geraakt, meldt de BBC. Het... doelwit zou een tv-zender van Hamas zijn, die in de toren is gevestigd.
  • video Nachtelijke explosie Gaza Afgelopen nacht opnieuw explosies in Gaza. De Israëlische aanval op Gaza is zijn vijfde dag ingegaan.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 5073 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 6387 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5207 keer afgespeeld

Meer video en audio