Verlies Visser met Schotse rugbyers

Schotland heeft ook de tweede wedstrijd van de Herfsttour verloren. Zuid-Afrika was een maatje te groot voor Tim Visser en de zijnen. Het werd in Edinburgh 10-21 voor de Springbokken.

Aan het begin liet Tim Visser zich in negatief opzicht gelden. Hij hield volgens de scheidsrechter de bal te lang vast, waardoor Zuid-Afrika uit de gegeven strafschop de score kon openen (0-3). Schotland kwam nog op 3-3, maar uiteindelijk ging Zuid-Afrika met een 14-3 voorsprong rusten.

Na rust herstelden de Schotten zich licht, maar de zege voor Zuid-Afrika kwam nimmer in gevaar. Bondscoach Andy Robinson was na afloop ontevreden over het getoonde Schotse spel. "Tegen Tonga moeten we een resultaat behalen en de hele wedstrijd spelen zoals in de laatste twintig minuten tegen Zuid-Afrika", aldus de keuzeheer.