Massale mars tegen homohuwelijk

Homodemonstratie in Parijs»
Homodemonstratie in Parijs AFP

In Frankrijk hebben meer dan 100.000 mensen gedemonstreerd tegen het homohuwelijk. Onder meer in Parijs, Lyon en Marseille liepen Fransen mee in een mars die georganiseerd werd door conservatieve katholieke groeperingen.

Aanleiding voor de landelijke demonstratie is een wetsvoorstel, goedgekeurd door het kabinet, dat het homohuwelijk en adoptie door homostellen mogelijk maakt. Er kwam na de goedkeuring van vorige week veel protest vanuit katholieke groeperingen.

Het hoofd van de Franse raad van bisschoppen noemt het homohuwelijk "het ultieme bedrog". Ook de conservatieve politieke partij UMP is tegen het wetsvoorstel.

Spandoeken

Tijdens de demonstratie van vandaag liepen mensen met spandoeken met teksten als: 'een vader en moeder voor ieder kind'.

Ook voorstanders van het homohuwelijk liepen mee in de mars. Zij droegen borden met teksten als: 'homofoben, wij zijn niet geïnteresseerd in jullie mening, we willen alleen dezelfde rechten als jullie'.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4008 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5124 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4143 keer afgespeeld

Meer video en audio