Vrouw ziet na 70 jaar foto's terug

Deel van een van de fotoalbums»
Deel van een van de fotoalbums fotozoektfamilie.nl

Een 86-jarige vrouw uit Zuid-Afrika heeft dankzij een project van het Tropenmuseum het fotoalbum van haar jeugd na 70 jaar teruggevonden. Een nicht zag haar naam in de Volkskrant staan in een verhaal over het project 'Foto zoekt familie'.

Haar dochter: "Wat geweldig om nu deze foto's te zien van mijn moeder en andere familieleden".

Politionele acties

Het Tropenmuseum zoekt nog naar de eigenaren van 335 fotoalbums uit voormalig Nederlands-Indië. Tussen 1945 en 1949 verlieten duizenden Indische Nederlanders hun land tijdens de Nederlandse strijd tegen de onafhankelijkheid van Indonesië. Velen lieten bij het vertrek hun fotoalbums achter.

Na het einde van de politionele acties brachten militairen de albums mee naar Nederland en leverden ze af bij het Tropenmuseum in Amsterdam. 335 albums zijn nooit opgehaald.

Blij maken

Met het project 'Foto zoekt familie' hopen het Tropenmuseum en de Information and Library Services (twee afdelingen van het Tropeninstituut) de rechtmatige eigenaren van de albums alsnog blij te kunnen maken. De financiering daarvoor is rond, dankzij donateurs.

Het Tropenmuseum hoopt dat de eigenaren worden gevonden en dat daarmee ook de verhalen achter de foto's vastgelegd kunnen worden.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » "Teentje knoflook, een ui en aloë vera" Audio Boeren zoeken nieuwe manieren om antibiotica uit de stallen te houden.22 okt 2014, 6 keer afgespeeld
  • » Geen antibiotica in de stal Audio Maino Remmers onderzoekt vandaag de mogelijkheden die Nederlandse veehouders hebben om het gebruik...22 okt 2014, 1 keer afgespeeld
  • » Team Juncker kan aan de slag Video De nieuwe Europese Commissie onder voorzitterschap van de Luxemburger Claude Juncker kan op 1...22 okt 2014, 0 keer afgespeeld

Meer video en audio