NOS SportAangepast

Wereldtitel Egyptische squashsters

De Egyptische squashvrouwen hebben in het Franse Nîmes voor de tweede keer de wereldtitel in de wacht gesleept. In de finale werd zesvoudig kampioen Engeland met 2-1 verslagen.

Egypte, dat titelverdediger Australië in de halve eindstrijd had uitgeschakeld, trad in de finale aan met de nummers twee, acht en 22 van de wereld. Engeland, dat als eerste was geplaatst, beschikte over de nummers drie, vier en zes en was op voorhand favoriet.

Uitgerekend de 'slechtste' speelster, Omneya Abdel Kawy, bezorgde Egypte de titel. In de beslissende partij tegen Jenny Duncalf boog ze bij 2-2 in games een 6-8 achterstand om in 11-8.

Oranje eindigt op tiende plaats

De Nederlandse squashsters kwamen niet verder dan de tiende plaats. Dat is één positie lager dan op het vorige WK. Gastland Frankrijk won in Nîmes in het duel om de negende plaats met 3-0.

Coline Aumard, de mondiale nummer 41, was met 11-6, 11-5, 11-7 te sterk voor Milou van der Heijden (57), die van de bondscoaches Vanessa Atkinson en Ronny Vlassaks was verkozen boven Orla Noom.

Natalie Grinham maakte tegen Europees kampioene Camille Serme aanvankelijk haar hogere ranking (11 om 14) nog wel waar. De Française won echter toch met 6-11, 11-8, 11-5, 11-9 en tekende zo voor het beslissende punt. Milja Dorenbos was daarna kansloos tegen Laura Pomportes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl