Bayern loopt uit op Schalke

Bayern München heeft in de Bundesliga voor het eerst gelijkgespeeld.

Omdat achtervolger Schalke verloor bij Leverkusen, lipe de koploper toch verder uit.

Na tien zeges en een nederlaag bleef Bayern bij FC Nürnberg op 1-1 steken. Al na drie minuten straften de Zuid-Duitsers balverlies bij de thuisploeg af.

Na die snelle voorsprong via Mario Mandzukic leunde de Rekordmeister achterover. Voor die houding kreeg het na rust de rekening gepresenteerd, al zag doelman Manuel Neuer er bij het doeltreffende schot van Markus Feulner niet goed uit.

Schalke onderuit

Schalke bleek niet opgewassen tegen Bayer Leverkusen, dat de gasten met 2-0 over de knie legde. André Schürrle en Stefan Kiessling scoorden voor de gastheren. Kiessling miste in de slotfase nog een strafschop. Bij Schalke ontbrak Ibrahim Afellay, die woensdag tijdens het duel van Oranje met Duitsland geblesseerd raakte. Klaas-Jan Huntelaar was wel van de partij.

Eenvoudige zege Dortmund

Borussia Dortmund hoefde zich aan de vooravond van het Champions League-duel met Ajax, komende woensdag in de Arena, niet bovenmatig in te spannen. De titelhouder zette debutant Greuther Fürth eenvoudig en al voor de rust opzij: 3-1. Robert Lewandowski (tweemaal) en Mario Götze zorgden voor de productie bij de thuisploeg.

VfB Stuttgart won met 2-1 bij Borussia Mönchengladbach. Roel Brouwers besliste het duel. De Nederlandse verdediger van Mönchengladbach, halverwege ingevallen, deed dat door kort voor tijd een eigen doelpunt te maken. Bij de thuisclub ontbrak de nog altijd geblesseerde spits Luuk de Jong.

Met Rafael van der Vaart won Hamburger SV van Mainz: 1-0. Heung-Min Son werd matchwinner. Jeffrey Bruma viel in de slotfase in. Hij verving landgenoot Van der Vaart.