Manchester City pakt koppositie

Manchester City is de nieuwe koploper in Engeland. Het won met 5-0 van Aston Villa, terwijl Chelsea verloor bij West Bromwich Albion (2-1) en Manchester United bij Norwich City (1-0).

City viel permanent aan, maar had in de Villa-defensie, met een goed op dreef zijnde Ron Vlaar, een lastige horde. Er waren twee penalty's nodig (de 2-0 en 3-0 na rust) om het verzet te breken. De eerste leek een cadeautje. Niemand appelleerde, maar de grensrechter had hands gezien.

Sergio Agüero en Carlos Tévez scoorden beiden twee keer. David Silva tekende voor het openingsdoelpunt.

Concurrentie onderuit

Koploper Manchester United ging met 1-0 onderuit bij middenmoter Norwich City. Het enige doelpunt van het duel kwam na een uur op naam van de Ier Anthony Pilkington. Hij trof op schitterende wijze doel met een diagonale kopbal over keeper Anders Lindegaard.

De gasten, met de herstelde Robin van Persie in de aanval maar zónder diens geblesseerde 'maatje' Wayne Rooney, kreeg voldoende kansen op een treffer, maar het ontbrak de formatie van sir Alex Ferguson aan scherpte en geluk. Doelman John Ruddy stak bovendien in grote vorm bij de thuisploeg.

West Bromwich Albion kwam tegen Chelsea via een mooie kopbal van Shane Long op 1-0. De 1-1 werd kort voor rust via een verdediger ingekopt door Eden Hazard. Peter Odemwingie, ook al met het hoofd, bezorgde de thuisclub na rust de zege. Chelsea, dat WBA nog maar op één punt achterstand weet, is al vier duels zonder zege.

Arsenal haalt uit tegen Tottenham

Arsenal haalde in de Londense derby tegen Tottenham Hotspur hard uit, nadat Emmanuel Adebayor van het veld was gestuurd. Het duel eindigde in 5-2.

Adebayor had de bezoekers al in de tiende minuut aan een voorsprong geholpen, maar kreeg niet veel later voor een tackle op de enkel van Santi Cazorla rood. Bij rust had Arsenal al teruggeslagen met drie goals, waarvan die van Lukas Podolski en Oliver Giroud pas in de laatste drie minuten van de eerste helft vielen.

Spurs deed bij 4-1 nog wat terug via Gareth Bale, maar dat was te weinig om niet met lege handen huiswaarts te keren.

Liverpool versloeg Wigan Athletic met 3-0. Luis Suarez scoorde twee keer. Met tien treffers leidt de voormalige Ajacied nu de topscorerslijst in de Premier League.