Demonstratie tegen Gaza-aanval

Demonstranten op de Dam in Amsterdam»
Demonstranten op de Dam in Amsterdam Karolien Hoevenaegel / NOS

Op de Dam in Amsterdam hebben ongeveer 200 mensen gedemonstreerd tegen de de Israëlische aanvallen op de Gazastrook. Ze willen daarmee solidariteit tonen met de Palestijnen. De organisatie rekende op ongeveer 500 demonstranten. Het is rustig verlopen.

De demonstranten droegen Palestijnse vlaggen en spandoeken met teksten als 'Stop de aanval op Gaza' en 'Vrijheid voor Palestina'.

Meer demonstraties

Er werden ook toespraken gehouden door onder meer voormalig SP-senator Anja Meulenbelt oud-GroenLinks-Kamerlid Mohammed Rabbae.

Het protest is georganiseerd door het Palestina Komitee. De organisatie kondigde meer demonstraties aan.

Ook in andere Europese steden waren er demonstraties tegen de Israëlische aanvallen op de Gazastrook. Onder meer in Parijs en Londen waren honderden mensen op de been.

Deel deze pagina

Video

Demonstratie op de Dam tegen Gaza-aanval

Op de Dam in Amsterdam hebben ongeveer 200 mensen gedemonstreerd tegen de Israëlische aanvallen op de Gazastrook. Ze willen... daarmee solidariteit tonen met de Palestijnen.

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 193 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 47 keer afgespeeld
  • » "Alles weer bij het oude in Syrië" Video De opmars van IS en de strijd rond Kobani overheersen nu al maanden het nieuws over Syrië. Het...22 okt 2014, 9491 keer afgespeeld

Meer video en audio