Demonstratie tegen Gaza-aanval

Demonstranten op de Dam in Amsterdam»
Demonstranten op de Dam in Amsterdam Karolien Hoevenaegel / NOS

Op de Dam in Amsterdam hebben ongeveer 200 mensen gedemonstreerd tegen de de Israëlische aanvallen op de Gazastrook. Ze willen daarmee solidariteit tonen met de Palestijnen. De organisatie rekende op ongeveer 500 demonstranten. Het is rustig verlopen.

De demonstranten droegen Palestijnse vlaggen en spandoeken met teksten als 'Stop de aanval op Gaza' en 'Vrijheid voor Palestina'.

Meer demonstraties

Er werden ook toespraken gehouden door onder meer voormalig SP-senator Anja Meulenbelt oud-GroenLinks-Kamerlid Mohammed Rabbae.

Het protest is georganiseerd door het Palestina Komitee. De organisatie kondigde meer demonstraties aan.

Ook in andere Europese steden waren er demonstraties tegen de Israëlische aanvallen op de Gazastrook. Onder meer in Parijs en Londen waren honderden mensen op de been.

Deel deze pagina

Video

Demonstratie op de Dam tegen Gaza-aanval

Op de Dam in Amsterdam hebben ongeveer 200 mensen gedemonstreerd tegen de Israëlische aanvallen op de Gazastrook. Ze willen... daarmee solidariteit tonen met de Palestijnen.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 5648 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 7022 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5780 keer afgespeeld

Meer video en audio