Vader Lejeune ontmoet ex Dutroux

Martin bij de rechtbank in 2002»
Martin bij de rechtbank in 2002 EPA

In België heeft de vader van een van de Dutroux-slachtoffers een ontmoeting gehad met de ex-vrouw van de kindermoordenaar, Michèle Martin. Dat melden verschillende media.

Jean-Denis Lejeune, vader van het vermoorde meisje Julie, sprak met Martin op een geheime plaats. Ook de broer van Julie was daarbij aanwezig. De ontmoeting zou vier uur hebben geduurd. Over de inhoud is niets bekend.

Martin kwam in augustus op voorwaarden vrij. Ze had 16 jaar in de gevangenis gezeten voor haar rol bij de verdwijning en de dood van Dutroux' slachtoffers. Ze was van alle zes ontvoeringen op de hoogte.

Honden

Vier meisjes vonden de dood in de geheime kelder van Dutroux: Ann Marchal, Eefje Lambrecks, Julie Lejeune en Mélissa Russo. Het werd Martin zwaar aangerekend dat ze Julie en Mélissa niet hielp, toen Dutroux in '95/'96 enkele maanden gevangen zat. Ze voerde wel de honden in het huis.

Bij haar vrijlating had Michèle Martin zelf gevraagd om een ontmoeting met Jean-Denis Lejeune. Vader Lejeune stemde daar na enige tijd mee in, hij hoopt dat hij daarmee een periode kan afsluiten. Ook justitie ging akkoord.

Mediators

De ontmoeting werd georganiseerd door mediators die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van gesprekken tussen daders en slachtoffers. Twee mediators waren bij het gesprek aanwezig.

Michèle Martin heeft onderdak gekregen in een klooster.

Deel deze pagina

Audio

  • Vader van vermoorde Julie Lejeune ontmoet Michelle Martin Jean-Denis Lejeune, de vader van het vermoorde meisje Julie, heeft gisteravond een ontmoeting gehad met Michelle Martin. De ex van... kindermoordenaar Marc Dutroux kwam enkele maanden geleden voorwaardelijk vrij en verblijft nu in een klooster in Malonne, een deelgemeente van Namen. Correspondent Joris van Poppel.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4443 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5616 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4524 keer afgespeeld

Meer video en audio