Defensieminister Barak belt Panetta

Ehud Barak en Leo Panetta»
Ehud Barak en Leo Panetta EPA

De Israëlische minister van Defensie Barak heeft over het luchtoffensief in de Gazastrook gebeld met zijn Amerikaanse ambtgenoot Panetta. In het gesprek zei Barak dat in de operatie vooruitgang wordt geboekt en dat Israël vastbesloten is zijn doel te bereiken.

Israël probeert met de aanvallen een einde te maken aan de Palestijnse raketbeschietingen. Tienduizenden reservisten zijn opgeroepen die mogelijk worden ingezet bij een grondoffensief. Een besluit daarover is nog niet genomen.

In het midden van Israël is vanochtend een geavanceerd raketafweersysteem in gebruik genomen. Dat zou eigenlijk pas over twee maanden gebeuren. Israël zegt dat het luchtafweersysteem in staat is om 90 procent van de Palestijnse raketten te onderscheppen.

Obama

De Amerikaanse president Obama drong gisteren aan op een snel einde aan het conflict. Hij benadrukte wel dat Israël het recht heeft zich te verdedigen.

Egypte heeft zich opgeworpen als bemiddelaar, maar voor zover bekend zijn er nog geen concrete resultaten geboekt.

Een delegatie van de Tunesische regering is aangekomen in de Gazastrook voor een solidariteitsbezoek. Morgen krijgen de Palestijnen bezoek van een afvaardiging uit Marokko.

Iran

Iran vindt dat islamitische landen de rijen moeten sluiten tegen Israël. Het land roept op tot revolutionaire vergeldingsmaatregelen. Wat daarmee wordt bedoeld is niet duidelijk.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 4913 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 906 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 2638 keer afgespeeld

Meer video en audio