'Geen kaasschaaf bij korten'

Minister Lilianne Ploumen»
Minister Lilianne Ploumen ANP

Minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking gaat niet met de 'kaasschaaf' bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking. Dat zei ze op de Afrikadag van de Evert Vermeerstichting.

Met de kaasschaafmethode wordt over het algemeen bedoeld dat allerlei onderdelen een klein stukje moeten inleveren. Maar Ploumen is dus niet van plan de bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking uit het regeerakkoord op die manier in te vullen.

Resultaat

Ze noemde de bezuinigingen pijnlijk, maar volgens haar is het nu tijd om vooruit te kijken. De minister streeft ernaar met minder geld evenveel resultaat te halen.

Ploumen benadrukte dat je om de levens van mensen te verbeteren de problemen in samenhang moet bekijken. Volgens haar is zij de eerste minister in de geschiedenis die dat echt gaat doen.

Ploumen onderstreepte dat honger, armoede, achterstand, vrijheid, veiligheid en bedrijvigheid allemaal in haar pakket zitten.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 497 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 618 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 345 keer afgespeeld

Meer video en audio