'Geen kaasschaaf bij korten'

Minister Lilianne Ploumen»
Minister Lilianne Ploumen ANP

Minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking gaat niet met de 'kaasschaaf' bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking. Dat zei ze op de Afrikadag van de Evert Vermeerstichting.

Met de kaasschaafmethode wordt over het algemeen bedoeld dat allerlei onderdelen een klein stukje moeten inleveren. Maar Ploumen is dus niet van plan de bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking uit het regeerakkoord op die manier in te vullen.

Resultaat

Ze noemde de bezuinigingen pijnlijk, maar volgens haar is het nu tijd om vooruit te kijken. De minister streeft ernaar met minder geld evenveel resultaat te halen.

Ploumen benadrukte dat je om de levens van mensen te verbeteren de problemen in samenhang moet bekijken. Volgens haar is zij de eerste minister in de geschiedenis die dat echt gaat doen.

Ploumen onderstreepte dat honger, armoede, achterstand, vrijheid, veiligheid en bedrijvigheid allemaal in haar pakket zitten.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Kabinet komt met nieuw Deltaplan Video Het kabinet komt dinsdag met een nieuw deltaplan; 60 jaar na de watersnoodramp van 1953. Onze...15 sep 2014, 2001 keer afgespeeld
  • » Honderden bootvluchtelingen verdronken Video Zo'n 1100 vluchtelingen hebben de afgelopen dagen een boottocht vanuit Noord-Afrika niet overleefd....15 sep 2014, 3171 keer afgespeeld
  • » Khamenei: geen samenwerking met VS Video Een duidelijk aanvalsplan is er niet, maar de bedoeling is duidelijk. Tientallen landen hebben in...15 sep 2014, 3173 keer afgespeeld

Meer video en audio