'Geen kaasschaaf bij korten'

Minister Lilianne Ploumen»
Minister Lilianne Ploumen ANP

Minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking gaat niet met de 'kaasschaaf' bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking. Dat zei ze op de Afrikadag van de Evert Vermeerstichting.

Met de kaasschaafmethode wordt over het algemeen bedoeld dat allerlei onderdelen een klein stukje moeten inleveren. Maar Ploumen is dus niet van plan de bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking uit het regeerakkoord op die manier in te vullen.

Resultaat

Ze noemde de bezuinigingen pijnlijk, maar volgens haar is het nu tijd om vooruit te kijken. De minister streeft ernaar met minder geld evenveel resultaat te halen.

Ploumen benadrukte dat je om de levens van mensen te verbeteren de problemen in samenhang moet bekijken. Volgens haar is zij de eerste minister in de geschiedenis die dat echt gaat doen.

Ploumen onderstreepte dat honger, armoede, achterstand, vrijheid, veiligheid en bedrijvigheid allemaal in haar pakket zitten.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 2913 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 554 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 1755 keer afgespeeld

Meer video en audio