Drama Egypte: trein ramt schoolbus

Spoor in Egypte»
Spoor in Egypte willytronics / flickr / cc 2.0 / by-nc-sa

In Egypte zijn bij een ongeluk met een trein en een schoolbus zeker 47 kinderen om het leven gekomen. Ook twee volwassenen, vermoedelijk de chauffeur en een begeleider, hebben het ongeluk niet overleefd.

De bus met daarin zo'n 60 kinderen van 4 tot 6 jaar oud werd bij een spoorwegovergang door de trein aangereden. Er zouden meer dan 10 kleuters gewond zijn geraakt.

Persbureau AP meldt dat de spoorbomen niet naar beneden gingen, toen de trein eraan kwam. Het ongeluk gebeurde bij de plaats Manfaloot, zo'n 300 kilometer ten noorden van Luxor.

Ontslag

De Egyptische minister van Transport heeft vanwege het ongeluk zijn ontslag ingediend bij president Morsi, melden media in Egypte. Morsi zou zich nog beraden op het ontslag.

Er is in Egypte veel kritiek op de onveiligheid in het trein- en autoverkeer. Bij een groot treinongeluk in 2009 kwamen 25 mensen om het leven en in 2002 vielen 360 doden bij een brand in een overvolle trein.

Deel deze pagina

Video

Tientallen dode kinderen bij busongeluk Egypte

Bij een busongeluk in Egypte zijn tientallen jonge kinderen omgekomen. De bus waarin zij zaten werd bij een spoorwegovergang geramd... door een trein.

Audio

  • Sander van Hoorn: bus mogelijk nog een kilometer voort geduwd In Egypte zijn bij een aanrijding tussen een bus en een trein zeker 47 doden gevallen. Vrijwel alle slachtoffers zijn jonge... kinderen. Correspondent Sander van Hoorn vertelt over ongeluk.

Video en Audio

Meer video en audio