'Intimidatie bij werkplaats Schiedam'

Sociale werkplaats»
Sociale werkplaats ANP

Medewerkers van de sociale werkplaats in Schiedam voelen zich al jaren geïntimideerd door de directie. In het AD vertellen verschillende mensen dat ze werden gepest en dat ze vaak onzinnig werk moesten doen.

De gemeente Schiedam startte begin deze maand een onderzoek naar de praktijken bij de Berckenrode Groep Schiedam. Vijf leidinggevenden werden op non-actief gesteld, omdat er verschillende signalen waren over een 'ongezonde en onveilige' bedrijfscultuur. Vijftien medewerkers waren met klachten naar de vertrouwensarts gegaan.

Schroeven sorteren

In de krant vertelt een medewerker dat hij niet zwaarder mag tillen dan 7 kilo, maar dat hij steeds te zware klussen moest doen. Mensen die lastig zijn, moeten een bak met honderd schroeven sorteren. Als dat werk klaar is wordt de bak omgedraaid en kan de medewerker opnieuw beginnen. Ook zouden mensen die ziek zijn, zwaar onder druk worden gezet om toch te komen werken.

De gemeente Schiedam zegt dat de voorbeelden 'heftig' zijn, maar uit het onderzoek moet blijken wat ervan waar is. De advocaat van een aantal directieleden zegt dat zijn cliënten zich niet herkennen in de klachten.

'Mietje'

Een van de vijf geschorste medewerkers stelt dat er in elk bedrijf wel eens "iemand voor mietje wordt uitgemaakt". Hij zegt dat maatregelen nodig zijn om werkweigering te voorkomen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4624 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5822 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4719 keer afgespeeld

Meer video en audio