Israël verhevigt aanvallen op Gaza

Palestijnen zoeken hun spullen na een aanval»
Palestijnen zoeken hun spullen na een aanval AFP

Israël heeft bombardementen uitgevoerd op verschillende doelen op de Gazastrook, waaronder het hoofdkwartier van de Palestijnse Hamas-beweging. Ooggetuigen zeggen tegen de Arabische nieuwszender Al Arabiya dat het pand ernstig beschadigd is.

Ook gebouwen van de veiligheidsdienst en verschillende transformatorhuisjes zijn getroffen. Daardoor zitten honderdduizenden mensen op de Gazastrook zonder elektriciteit.

In het zuiden van de Gazastrook hebben Israëlische gevechtsvliegtuigen volgens journalisten van het Amerikaanse persbureau AP aanvallen uitgevoerd op het netwerk van honderden tunnels tussen Egypte en Gaza. Die worden onder meer gebruikt om wapens, eten en brandstof Gaza binnen te smokkelen.

Een verslaggever van CNN meldt dat afgelopen nacht van Palestijnse zijde opnieuw raketten op Israël zijn afgevuurd. Onder meer in Asjkelon klonk vannacht het luchtalarm. Er zijn geen berichten over slachtoffers.

Deel deze pagina

Video

Nachtelijke aanval op Gazastrook

Israël trekt steeds meer troepen samen rond de Gazastrook, maar een beslissing over een invasie is nog niet genomen, zo zeggen... functionarissen. Intussen gaan de beschietingen over en weer door. Ook Gaza lag onder vuur.

Audio

  • Reservisten verzamelen zich bij grens Gaza Israël heeft 75.000 reservisten opgeroepen voor een mogelijke grondoorlog in Gaza. Of het ook echt tot een offensief gaat komen,... is nog niet duidelijk. Maar op dit moment verzamelen de reservisten zich wel bij de grens.
  • Monique van Hoogstraten: aanval op ministeries Gazastad werd verwacht Volgens Israëlische functionarissen is nog geen besluit genomen over een grondoorlog tegen de Palestijnen. Wel heeft Israel... vannacht ministeries in Gaza gebombardeerd. Daarbij is ook het hoofdkwartier van Hamas geraakt. Correspondent Monique van Hoogstraten vanuit Gazastad.
  • 'Sinds een uur wordt Israël weer bestookt' Israël heeft vannacht 180 luchtaanvallen uitgevoerd in de Gazastrook en lijkt zich op te maken om binnen te trekken. Tienduizenden... reservisten staan klaar en toegangswegen naar Gaza zijn afgesloten. Correspondent Ankie Rechess vanuit Asjkelon, niet ver van Gaza.
  • 'Er gaat hier in Jeruzalem op vrijdag wel vaker een alarm af' Gisteren kwam een raket uit Gaza vlakbij Jeruzalem neer. In dat gebied wonen ook veel Palestijnen. Frank Boerhaave woont in... Jeruzalem en gaat ook geregeld naar Gaza.

Video en Audio

Meer video en audio