Patiënten Ruwaard dood na fouten

Ruwaard van Putten Ziekenhuis»
Ruwaard van Putten Ziekenhuis NOS

In het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse zijn hartpatiënten mogelijk overleden na verkeerde diagnoses. Dat zegt interim-voorzitter Van Zoelen. Hij baseert zich op de resultaten van een eerste onderzoek.

Cardiologen van het ziekenhuis zouden foute diagnoses hebben gesteld doordat ze afgingen op verkeerde oordelen van laboranten en nalieten die te controleren. In het AD zegt Van Zoelen: "De onderzoekers hebben de indruk dat daardoor patiënten onnodig zijn overleden." Hij zegt dat hij zich te pletter is geschroken van de eerste bevindingen.

Van Zoelen wil de eerste onderzoeksresultaten niet toelichten bij andere media.

Morfine

In het ziekenhuis zouden cardiologen patiënten ook hebben laten inslapen met behulp van morfine. Dat is in strijd met de richtlijnen. Mogelijk is dat ook op andere afdelingen gebeurd. Daarom worden volgens de interim-voorzitter nu ook de afdelingen neurologie, longgeneeskunde en interne geneeskunde onderzocht.

De hartafdeling van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis werd deze week gesloten vanwege het opvallend hoge aantal sterfgevallen. Het is onduidelijk om hoeveel doden het gaat. Het ziekenhuis staat onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Deel deze pagina

Audio

  • 'Cardiologen Ruwaard hebben verkeerde conclusie getrokken' In het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse zijn mogelijk 15 patiënten overleden na verkeerd gestelde diagnoses door... cardiologen. Interim-voorzitter Gerrit Jan van Zoelen geeft uitleg.

Video

  • video 'Artsen Ruwaard lieten laboranten hun werk doen' Misschien wel vijftien patiënten van een ziekenhuis in Spijkenisse zijn overleden door fouten van artsen en... mensen uit het laboratorium. Het gebeurde in 2010. De hartafdeling is inmiddels gesloten, want het waren allemaal hartpatiënten.
  • video Doden door fout Ruwaard van Putten Ziekenhuis In het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse zijn hartpatiënten overleden, omdat er mogelijk een... verkeerde diagnose is gesteld. Dat blijkt uit een eerste onderzoek. De voorzitter van het ziekenhuis zegt dat hij zich "te pletter is geschrokken".

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 182 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 213 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 63 keer afgespeeld

Meer video en audio