Berdych zet Tsjechië naast Spanje

Tomás Berdych»
Tomás Berdych AFP

De finale van de Davis Cup tussen Tsjechië en titelhouder Spanje is na de eerste dag in evenwicht.

David Ferrer opende in Praag met een 6-3, 6-4, 6-4 zege op Radek Stepánek, waarna Tomás Berdych de stand gelijktrok door Nicolás Almagro met 6-3, 3-6, 6-3, 6-7 (5), 6-3 te kloppen.

Berdych leek op de snelle indoorbaan op een tamelijk eenvoudige zege af te stevenen, maar de Spanjaard, die dit jaar vier van de vijf eerdere duels met de Tsjech ook verloor, toonde veerkracht. Net als in de vierde set maakte Almagro in de zinderende vijfde set een break achterstand ongedaan. De vierde won hij nog via de tiebreak, maar de vijfde set moest hij na een break op 3-4 afstaan.

Nog twee zware dagen voor Berdych

Ondanks de slijtageslag van bijna vier uur, komt Berdych zaterdag vermoedelijke ook in actie in het dubbelspel. Vervolgens wacht op zondag een ontmoeting met Ferrer. "Het menselijk lichaam kan veel aan. Nog twee dagen en dan zien we het wel", toonde de Tsjechische kopman zich strijdbaar.

Stepánek maakt het Ferrer lastig

Ferrer had z'n handen vol aan Stepánek, die met gevarieerd en aanvallend de Spanjaard uit zijn ritme probeerde te halen. De Tsjech kwam op de snelle hardcourtbaan echter toch iets tekort. Zo werkte hij op 2-3 in een game van 23 minuten zes breekkansen weg, maar stond hij op 3-4 alsnog zijn service af.

In de tweede set maakte Stepánek een break achterstand ongedaan, waarna hij Ferrer zelfs een beetje ging dollen. Dat had hij beter niet kunnen doen, want de getergde Spanjaard pakte toch de set en was daarna duidelijk de betere speler.

Deel deze pagina
Dit artikel zit in dossier...

Davis Cup

Video Samenvatting

Ferrer wijst Spanje de weg in Praag

Een samenvatting van de eerste partij in de finale van de Davis Cup tussen Spanje en Tsjechië. David Ferrer verslaat Radek... Stepánek.

Video en Audio

  • » Hockey-Belgen in Nederland Video Marc Lammers, bondscoach van de Belgische hockeyers, ziet liever dat zijn internationals in de...18 apr 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Golfer Larrazábal vlucht voor horzels Video De Spaanse golfer Pablo Larrazábal is in Maleisië in het water gesprongen nadat hij werd...18 apr 2014, 11264 keer afgespeeld
  • » Nederlandse zeges in Gold Race Video Een overzicht van de zeventien Nederlandse zeges in de Amstel Gold Race. Van Arie den Hartog (1967)...18 apr 2014, 1439 keer afgespeeld

Meer video en audio