Berdych zet Tsjechië naast Spanje

Tomás Berdych»
Tomás Berdych AFP

De finale van de Davis Cup tussen Tsjechië en titelhouder Spanje is na de eerste dag in evenwicht.

David Ferrer opende in Praag met een 6-3, 6-4, 6-4 zege op Radek Stepánek, waarna Tomás Berdych de stand gelijktrok door Nicolás Almagro met 6-3, 3-6, 6-3, 6-7 (5), 6-3 te kloppen.

Berdych leek op de snelle indoorbaan op een tamelijk eenvoudige zege af te stevenen, maar de Spanjaard, die dit jaar vier van de vijf eerdere duels met de Tsjech ook verloor, toonde veerkracht. Net als in de vierde set maakte Almagro in de zinderende vijfde set een break achterstand ongedaan. De vierde won hij nog via de tiebreak, maar de vijfde set moest hij na een break op 3-4 afstaan.

Nog twee zware dagen voor Berdych

Ondanks de slijtageslag van bijna vier uur, komt Berdych zaterdag vermoedelijke ook in actie in het dubbelspel. Vervolgens wacht op zondag een ontmoeting met Ferrer. "Het menselijk lichaam kan veel aan. Nog twee dagen en dan zien we het wel", toonde de Tsjechische kopman zich strijdbaar.

Stepánek maakt het Ferrer lastig

Ferrer had z'n handen vol aan Stepánek, die met gevarieerd en aanvallend de Spanjaard uit zijn ritme probeerde te halen. De Tsjech kwam op de snelle hardcourtbaan echter toch iets tekort. Zo werkte hij op 2-3 in een game van 23 minuten zes breekkansen weg, maar stond hij op 3-4 alsnog zijn service af.

In de tweede set maakte Stepánek een break achterstand ongedaan, waarna hij Ferrer zelfs een beetje ging dollen. Dat had hij beter niet kunnen doen, want de getergde Spanjaard pakte toch de set en was daarna duidelijk de betere speler.

Deel deze pagina
Dit artikel zit in dossier...

Davis Cup

Video Samenvatting

Ferrer wijst Spanje de weg in Praag

Een samenvatting van de eerste partij in de finale van de Davis Cup tussen Spanje en Tsjechië. David Ferrer verslaat Radek... Stepánek.

Video en Audio

  • » Voetballers op bezoek bij de paus Video Woensdag gaat Bayern München op bezoek bij de paus. Een groot aantal voetballers ging de Duitsers...21 okt 2014, 3632 keer afgespeeld
  • » "Je mag me arrogant vinden. Maar het kan" Video Na afloop van de wedstrijd tegen West Bromwich Albion zegt Van Gaal dat het nog steeds mogelijk is...21 okt 2014, 52871 keer afgespeeld
  • » "De hooligans zijn weer opgestaan" Audio Correspondent Armand Schreurs over de problemen bij Standard Luik. Bij de Belgische club zijn...20 okt 2014, 1396 keer afgespeeld

Meer video en audio