S&P: vooruitzicht Curaçao negatief

Kust van Curacao»
Kust van Curacao Wikimedia

De Amerikaanse kredietbeoordelaar Standard & Poor's beoordeelt de economische vooruitzichten van Curaçao negatief. Het bureau twijfelt aan het vermogen van de overheid om het begrotingstekort aan te pakken.

De stap van de kredietbeoordelaar gaat meestal vooraf aan een lagere beoordeling van de kredietwaardigheid van een land.

Curaçao kampt met tekorten in de AOW-fondsen en bij de Sociale Verzekeringsbank. Nederland gaf Curaçao in de zomer de opdracht zijn financiën op orde te krijgen. Dat gaat volgens het College Financieel Toezicht en Standard & Poor's te langzaam.

Nederland wil dat de pensioengerechtigde leeftijd van 60 naar 65 jaar gaat en dat de AOW-premie wordt verhoogd met 2 procent.

Oudere bevolking

Die maatregelen zijn volgens de kredietbeoordelaar hard nodig omdat Curaçao gemiddeld een oudere bevolking heeft en omdat er steeds minder werknemers zijn om de AOW te bekostigen voor de groeiende groep gepensioneerden.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Windhoos bij Klazienaveen Video Vanavond was er een windhoos in Klazienaveen te zien. Hendri Hogenbirk maakte de beelden.20 sep 2014, 10139 keer afgespeeld
  • » "Turkije zal nu echt kleur moeten bekennen" Video 49 Turken, die maandenlang door de terroristische IS in Syrië werden gegijzeld, zijn weer terug in...20 sep 2014, 9032 keer afgespeeld
  • » Windhoos gezien in buurt Erica Video In sommige delen van het land is de droge periode ten einde gekomen met zoveel regenval, dat er...20 sep 2014, 77885 keer afgespeeld

Meer video en audio