OM: werkstraf voor bubbelbadman

Monument voor de slachtoffers van het legionelladrama op de Westfriese Flora in Bovenkaspel»
Monument voor de slachtoffers van het legionelladrama op de Westfriese Flora in Bovenkaspel ANP

Het Openbaar Ministerie eist een werkstraf tegen een van de betrokkenen bij het legionelladrama op de Westfriese Flora in 1999.

Destijds overleden 32 bezoekers van het evenement in Bovenkarspel. Achteraf bleek dat een bubbelbad dat daar werd tentoongesteld een van de bronnen was van de legionellabesmetting.

De standhouder kreeg ruim 500.000 euro van zijn verzekeraar om de slachtoffers en nabestaanden te betalen. Maar dat geld is niet bij de slachtoffers terechtgekomen. Daarom eist het OM een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden met een proeftijd van twee jaar.

Juridische kosten

De standhouder gebruikte een groot deel van het geld naar eigen zeggen voor juridische kosten die hij had gemaakt. De rest gebruikte hij om de honderden uren te vergoeden die hij niet in zijn bedrijf kon steken.

De verdachte ontkent dat hij iets met het legionelladrama op de Westfriese Flora te maken heeft. Volgens hem is dat nooit bewezen.

Op 30 november doet de rechtbank uitspraak.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4443 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5616 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4524 keer afgespeeld

Meer video en audio